Kde létat v létě žijící bullfinch, kde se můžete setkat v zimních stěhovavých ptáků

Všichni lidé samozřejmě vědí, že se jedná o oba usazené, tak prchavé ptáky. Někteří z nich létají do zimy v teplých hranách - každý je známý. Ale co Kde letět v létě bullfinch A zda odletí někde obecně, ne každý je znám. Je v této věci, že doporučujeme pochopit náš předmět. Nicméně, před přechodem na hlavní věc, pojďme první aktualizovat paměť a nejprve si pamatujme, jak se Bullfinch vypadá vůbec.

Všichni lidé samozřejmě vědí, že se jedná o oba usazené, tak prchavé ptáky. Někteří z nich létají do zimy v teplých hranách - každý je známý. Ale co Kde letět v létě bullfinch A zda odletí někde obecně, ne každý je znám. Je v této věci, že doporučujeme pochopit náš předmět. Nicméně, před přechodem na hlavní věc, pojďme první aktualizovat paměť a nejprve si pamatujme, jak se Bullfinch vypadá vůbec.

Vzhled

Bullfigre - malý krásný pták (Ne mnohem více vrabec), mající docela načechraný peří. Jednou z zajímavých faktů tohoto plemene ptáků je, že charakteristická jasně červená prsa se nachází pouze u mužů, ženské peří jsou šedavě hnědé. Pásy smíšených a jehličnatých lesů je hlavním stanovištěm určeného plemene ptáků. Jméno "Bullfight" se stalo ze slova "sníh" pravděpodobně proto, že toto plemeno bylo v zimě nejčastěji vidět, když je vše kolem sebe pokryté bílým sněhem a tam nejsou žádné další ptáky kolem žádných ptáků, s výjimkou těchto migrických hezkých rukou s červenou prsa.

Zimní život hromadně

Co se stane s těmito ptáky v chladné sezóně v zimě. Obvykle žijí v malých hejnech 7-10 kusů . Okolnější teplota vzduchu na ulici, tím méně mobilních bude objemný. Mohou jen sedět na větvi nebo liniích zařízení a jen čas od času někde odletět, aby se jídlo dostaly. A to se stane celý den. S nástupem temnoty ptáků začínají hledat místo ke spánku: to může být skryté větve ve stromech nebo hustých keřů.

Během první poloviny zimy Ptáci se chovají docela tiše, jen občas v této době roku můžete slyšet vyzvánění "du du". Po zimě jde za půl otočení, Bullfinch se začnou shromáždit do velkých hejn, kde můžete slyšet jednoduchý jemný zpěv. A blíže se stává jarní a teplo, hlasitější a častěji tito ptáci zpívají svou píseň. S nástupem dubna budou košíčky do velkých hejna a blíže k polovině měsíce, který zmizí a daleko od každého, kam jdou.

Životní styl Snegia.

Letní život hromadně

Kde jsou v létě Snegiri v Rusku létání? Lze předpokládat, že jsou jako jiné stěhovavé ptáky, při hledání příznivějších podmínek, letí, kde je léto chladnější. Nicméně, tento závěr lze provést pouze tehdy, pokud neznáme jednu jednoduchou pravdu: Bullfinch - pták usadil. Ano, takže nemůže odletět kdekoli, ale jen se schovává z lidského oka v hustých houšti a lesích . Výjimka může být pouze jedním pravidlem : Snegiri letí v zimě z hustě obydlených měst ve vesnicích nebo vesnicích při hledání odlehlého místa a pohodlného života.

Tento pták ptáků žije tam hnízda. kde neuvidí oko člověka. Tato místa mohou být:

  • husté listnaté stromy;
  • Makushki vysoké jehličnaté stromy;
  • Méně často keře, jejichž blízkost tam nejsou lidé.

Proto je pozorování těchto ptáků v létě docela obtížné. Jsou velmi dovedně skryty před lidským okem a prakticky se nevzdávají sami.

Jak strávit letní bullfinch

Proč v zimě, Bullfinchs létají lidem

Takže teď víte, kde nám letět v zimě Snegiriho. Ale proč jsou tak dovedně skryty od osoby v létě a zároveň sami létají do našich domovů v zimě? Všechno je velmi jednoduché: jsou nuceni zůstat blíže k osobě při hledání krmiv. Pro ptáka tohoto plemene není pro ptáka zima, protože jejich tělesná teplota je v průměru 41-43 stupňů a hlad. Dokonce i pro zdravého ptáka Nedostatek krmivu může nepříznivě ovlivnit jeho tělo a velmi rychle zamrzne. V zimní sezóně najdete jídlo v lese - úkol není plíce, takže bullfinches jsou drženi blíže lidem, kde můžete vždy najít, co si zvyknout.

Nejtěžší doba roku pro tyto peří je koncem prosince - začátkem ledna. Je to velmi čas, kdy je světelný den nejkratší a býčí zápasy lze nalézt v obrovském množství i na ulicích měst. Když přichází chladné průchody a jaro, hledání potravin v lese není moc práce a ptáci se vrátí zpět, opouštějí vesnice a přeplněná města.

Výživa ptáků

Chápali s tím, kde se v létě spadají býčí zápasy, stojí za to říct pár slov Co živí toto plemeno ptáků . Některé z závěrů o jejich stravě lze udělat, jen se dívat na zobák. Je velmi masivní, což znamená, že je určen k přerušení malých ořechů nebo semen. Takový zobák však není vhodný pro chytání chyb a červů. Ptáci dávají přednost jíst různé bobule, z nichž jedli pouze semena, a tělo je prostě emitováno a ledviny stromů.

Život v zajetí

Po učení skutečnosti, že bullfinings žijí v létě v lesích a hustých houšti, a v zimě se vrátili k lidem znovu, přemýšleli o: Je možné udržet tento pták v zajetí? Tento typ obsahu je povolen Pokud provádíte několik důležitých podmínek:

  • Buňka musí být vysoká a prostorná;
  • V dolní části obydlí by měl být vždy čerstvý písek;
  • Stojí za instalaci malé lázně vody, protože toto plemeno ptáků miluje plavat.

Pokud jde o výživu v zajetí. Různá semena a bobule mohou sloužit jako krmivo pro bouřku. Nicméně, navíc je nutné dát ptáky s terranou mrkví a čerstvým zeleným. S teplotním režimem je vše docela jasné. Snegiri láska zima. A z tepla se snaží skrýt, takže je nutné umístit klec na chladném místě, ale nezapomeňte na dostatek slunečního světla, tento faktor je důležitý pro ptáky. Čímci mohou být uchovávány malé skupiny nebo páry umístěním v buňkách ptáků různých typů.

Habitat Shashing Léto.

Výhoda

Koneckonců, že jsme se v tomto článku dotkli, otázka vzniká: A jaké dobré může být z Bullfiner ? Chcete-li začít, to je příjemné zvuky, které publikují ptáky, když zpívají. Není nic krásnějšího než probuzení s chladnými zimními ráno s první paprsky slunce, jít do dvora a slyšet tuto krásnou hudbu.

Nicméně, dát estetické potěšení ne všechny Co jsou tyto tvory schopny. Snegiri hraje důležitou roli v šíření různých semen do obrovských území. Zde například vesnice ptáka k jíst bobule Ryabina a omylem upustila jednu ze semen na Zemi, a vzhledem k tomu, že bullfinings jsou schopni létat na dlouhé vzdálenosti, bobule, které přinesly tento pták může růst daleko od místa, kde jí teď. Ukazuje se, že díky malému střelbě v novém místě byl celý život.

Video

Zajímavé informace o bastardech se můžete dozvědět při pohledu na naše video.

Snegiri je jedinečné ptáky, kterým byli náš předci voláni příčnými. Byli rádi, že je obsahují doma, zatímco ptáci si snadno vzpomněli na populární melodie. Tento pták bránil vokály a zvuky bez velkého úsilí, takže se jmenoval ruský papoušek.

Snegiri: popis

Naši specialisté jsou známí o jednom balíčku, který je zahrnut v rodině navijáků. Přeloženo z latiny, jméno ptáka znamená "ohnivé".

Existují dvě verze jména "Snegir": Jeden z nich uvádí, že jméno je způsobeno tím, že s nástupem zimy migrují tyto ptáky do teplejších míst, a druhý je spojen s turkic slovo "snog", což znamená Krasnogruda. Postupně se toto jméno změnilo na moderní jméno ptáka "Snegir".

Vzhled

Vzhled

Předpokládá se, že zástupci republiky jsou hnědí / nepálští buvolí cívky, které žijí v jižní Asii. Tyto příbuzní s dlouhým dosahem jsou více připomínající mladé košíčky, které se jen naučily létat. Jinými slovy, vzdálené příbuzní se neliší tak jasně zbarvení. Odborníci se domnívají, že asijské druhy je progenitor, nejméně 5 moderních druhů, které se vyznačují přítomností charakteristiky, černé "čepice" peří.

Zajímavý moment! Podobná charakteristika "čepice" se objevuje již u dospělých ptáků, a v mláďatách, tato "víčko" je namalován v okrově hnědém odstínu.

Snegiri je ptáci, kteří jsou výrazně vynikající v vrabci, protože mohou růst až 18 cm dlouhý, nebo ještě více. Když je na ulici velmi chladno, zdá se, že to není na všech malých ptáků, protože bullfinchs udržet teplo do tepla jeho peří. Charakter barvy těchto ptáků je takový, že je možné dodržovat jasnou distribuci hlavní barvy v závislosti na částech těla. Zpravidla ani různé stírany, ani skvrny, ani rozvody nevstoupí do spin.

Spodní část těla, tón a intenzita barvy přímo souvisí s druhem a také spojené s individuálními vlastnostmi ptáka. Flip a řízení peří se liší v černém, s modrým kovovým tahem. Oblast těla pod ocasem, stejně jako ocasem na jeho začátku mají čistě bílou barvu. Tento pták má poměrně silný zobák, který přispívá k snadnému rozdrcení silných bobulí, stejně jako jejich kostí.

Charakter chování a životního stylu

Charakter chování a životního stylu

Dostatečně dost, ale matriarchijní činy v býčích býčích, a samci jsou nepochybeni ženami, kteří mají jednoduchý, volný charakter. Povinky rodinných konfliktů jsou zpravidla samice, i když tyto spory nepřinesou bojem. S sebemenším projevem nelibostných žen, samci okamžitě ustoupí, takže jejich milované nejvhodnější kartáče bobulí nebo větví, s hojností semen. Ve stejnou dobu, muži nejsou tak mobilní ve srovnání s ženami.

Tyto ptáky zpravidla zůstávají v zimě, aniž by zanechali hnízdící stanoviště. Často tvoří mnoho hejn, což je činí velmi patrným, zejména pro přirozené nepřátele. Při prvních známkách jarní ofenzívy se snaží skrýt před zvědavým očima v hustých houštích zelených výsadby.

Důležitý moment! S nástupem jara se muži začnou vyzkoušet svůj hlas, sedí na větvích různých stromů nebo keřů. Současně, samice, i když zpívají, ale ne tak často, a během hnízdního období, tito ptáci obecně přestávají zpívat.

Snegiri nezpíval hlasitě, ale nepřetržitě, zatímco jejich melodie sestávají ze zvuků připomínajících píšťalku, bzučení nebo vyšívání. Tito ptáci mohou být umístěni a poslouchat. Všechny hvězdy bullfirdů nutně odrážejí mezi sebou, ale zároveň dělají zcela jiné zvuky.

Když jsou bojovat proti Bullfinches, sedí na stejném stromu a začnou čistit peří nebo jen sedět, silnější a obtěžují se navzájem. Je tu nějaký čas a hejno, jak tým naklonil a mouchy. Zároveň, pod stromem, opustí stopy své svátku ve formě bobulí a jejich kostí, stejně jako zbytky osiva. Zimní život býčí zápasy je spojen s tím, že ptáci jsou neustále chyteni melesey, v okrajech, v zahradách a zahradách při hledání potravy.

Kolik tyranů žije

Být v přírodních podmínkách, bullfinches žijí asi 12 a půl roku a v podmínkách zajetí, s řádnou péčí více než 15 let.

Sexuální dimorfismus

Sexuální dimorfismus

Žena se liší od samce výhradně povahou barvy. U mužů je povaha barvy jasnější, takže jsou znatelně vyčnívat na pozadí žen.

Je důležité vědět! Muži, stejně jako tváře a hrudník, stejně jako některé z břicha, malované v jasně červené barvě. Pokud jde o ženy, mají takové části těla namalované do nezvyšujícího hnědého šedého stínu. Samtov blistry šedé zadní a světlé bílé schopnosti.

Pokud jde o zbytek značek, samice a samci se neliší v ničem. Na krku převažují černé barvy, v zobáku, stejně jako na ocase a na křídlech. Kromě černé, můžete vidět bílé pruhy. To je černá barva jasně vymezena z červených a jiných barev. Mladí jedinci mají černou, obě křídla a ocas. Mají také žádné černé klobouky, které se vyznačují hnědou, ale před prvním podzimním moltingem. Originalita barvy, v závislosti na podlaze a věku ptáka, spěchá do očí pouze tehdy, když se ptáci pohybují hejnami.

Pohledy na SnoGray.

Pohledy na SnoGray.

Odborníci identifikovali 9 druhů košících, i když někteří vědci domnívají, že druh jsou stále 8, protože šedá a ussuri snegiri představují mělký bullfin. Kromě toho má tento rod dvě skupiny těchto opeřených: černá a masková košíka.

Obecně přijata 9 druhů představuje:

  • Hnědé dovednosti.
  • Yellowosphine Bullfinches.
  • Zrzka bullfinings.
  • Sumogolny Bullfinches.
  • Snegiri blob.
  • Azory Snegiri.
  • Obyčejné bullfinches.
  • Šedé bullfinches.
  • Ussuri snegiri.

V naší zemi se nacházejí obyčejné bullfinches předložené 3 poddruhy. Liší se pouze při obývání v určitých regionech s určitými přírodními podmínkami. K takovým poddruhům patří:

  • Eurosibirsky, On je východoevropský bullfin, který obdržel rozsáhlé distribuci.
  • Kavkazská obyčejná bullfinch, který je charakterizován jasnějším zbarvením, ale menšími rozměry.
  • Kamčatka obyčejný bullfinch, charakterizovaný většími velikostí.

Přírodní stanoviště

Ptačí mísy se nachází téměř v celé Evropě, Asii, stejně jako v Sibiři, v Kamčatce a v Japonsku. Jižní hranice řady stanovišť se konají na severu Španělska, Appenin, Řecko, stejně jako v Malé Asii. Snegiri na našich územích žije ze západu na východ, což dává preferenci lesní a lesní stepní zóny s přítomností jehličnatých stromů. Zároveň se setkávají, a to jak na prostých místech, tak v horách, s povinnou přítomností lesních plantáží.

Kromě lesů a tlustých underols, tito ptáci hnízdí v městských zahradách, v parcích a na čtverce. To platí zejména ve vztahu k sezónním migracím. V letním období lze hromadně vidět v hustých houštích, stejně jako v palpalu. Snegiri vede především usazovací životní styl, ale zároveň migrují ze severních oblastí Taigy s nástupem zimy. Stanoviště těchto ptáků se vztahují na území východní Číny, stejně jako Střední Asie.

Co jíst bullfding.

Co jíst bullfding.

Mnozí odborníci se domnívají, že neexistuje žádný prospěch z býčího zápalu, protože prostě zničí sklizeň různých keřů a stromů.

Zajímavé vědět! Snegiri nemá jen jíst bobule, ale odstraní kosti z nich, po kterých je rozdrtí, dostat jádro. Ostatní ptáci jednávají zcela jinak: jedí bobule úplně, po kterých semena vycházejí, připravena dát nové klíčky.

Základem diety sulfirů je zeleninová jídla, i když v obdobích kácení kuřat zachytí různé sólo ve tvaru. Obvyklé menu zahrnuje:

  • Semena různých stromů, stejně jako keře.
  • Bobule různých plemen stromů a keřů.
  • Hopové kužely, stejně jako jalovodní bobule.

V zimě se jejich strava stává více vzácnější, takže tito ptáci musí jíst ledvin stromů a keřů, stejně jako dostupných semen různých rostlin. V zimě je docela těžké najít ptáky k krmení, protože jen několik rostlin v zimě zůstává semena nebo ovoce.

Reprodukce a potomci

potomek

Snegiri se vrátil k obvyklým stanovištím Snegiriho s nástupem jara, ale na konci zimy se samci berou pokusy převzít sympatie žen. Čím blíže a jasněji se cítí, nejkrásnější stává samci. V tomto období se první páry začínají tvořit, po kterých se bullfinchy začnou stavět hnízda. Ptáci jsou umístěni na husté větve jedle, daleko od kmene stromu, stejně jako na bříza, na borovice, na vysokých křoví jalovců.

Již v květnu existují zdivo vejcích v hnízdě v hnízdech, a v červnu se potomstvo naučil létat. Zásuvka hromadného vzhledu se podobá něčemu jako misku, která je tkaná z větví jedlí a dalšího stavebního materiálu. Každá pokládka je průměrná 5 vajec, hodnota asi 2 cm, světle modrý odstín pokrytý na horní části hnědých skvrn umístěných chaoticky.

Zajímavé vědět! Žena stoupá vejce po dobu 2 týdnů. Muž se začíná postarat o své potomci, když se kuřata začnou naučit létat. Skutečnost, že každá rodina Bullfight má v průměru 5 kuřat, je považována za normální fenomén.

Rodiče krmí své potomky, dokud se kuřata naučí extrahovat jídlo pro sebe. Od července jsou mladí lidé zaklepáni v hejnech, a v září / říjnu odlétají z hustých houštin. Současně se nalijí do hejna, které jsou posílány do teplejších oblastí před nástupem zimy.

Přírodní nepřátelé Snegia

Snegia má spoustu přírodních nepřátel, zejména proto, že to pomáhá jasnou barvou opeřených, stejně jako jejich malířské a špatné.

Přirozené nepřátelé býčírků lze zvážit:

  • Výstup-rebel.
  • Cunnitsa.
  • Sova.
  • Kočka, jako divoký a domácký.

Když jsou bullfinings ve složení krmiva hejna, stávají se zvláště patrným pro své nepřátele. Kromě toho ptáci ztrácejí bdělost. Situace je zhoršena skutečností, že Bullfights nemohou být nazývány ptáky s vysokými letovými vlastnostmi. Jsou nervózní ve vzduchu a zřídka se jim podaří uniknout pronásledování dravců.

Zajímavý moment! Pro větší bezpečnost jsou dovednosti často sousedí s hejnami zelených, leštit nebo vzrušení. Na velmi první rušivé výkřiky se kecy snaží opustit nebezpečné místo.

Populace a postavení formuláře

Doslova za posledních 10 let se populace Bullfight staly mnohem malými. Z kategorie obyčejných ptáků se bullfinchy změnily v vzácné. Hlavním důvodem takového negativního trendu je deprivace opeřeného obývacího prostoru, i když takový faktor negativně ovlivňuje počet a další typy ptáků.

Vliv faktorů na zaostřovací populaci:

  • Zvládnutí muže lesních plantáží.
  • Neustálé zhoršení životního prostředí.
  • Lesní výsadby ztrácejí kvalitní ukazatele, takže ptáci nemohou najít jídlo pro sebe.
  • Režim režimu režimu.

Například můžete vzít Azory Bully, který se ukázal být na pokraji zániku pouze kvůli skutečnosti, že na ostrově San Miguel se objevila, že vegetace někoho jiného. Proto byla provedena obrovská práce na návratu na ostrov závodů známých těmto místům. Výsledkem je, že hospodářská zvířata se zvýšila 10krát od 40 do 400 osob.

Proto vzhled "v kritickém stavu" obdržel status "v nebezpečném stavu".

Konečně

Skutečnost, že odborníci zvažují šikanování bitvy s kníženými ptáky, s největší pravděpodobností budou propuštěni vědci, protože vše v přírodě není snadné, ale aby udržely ekologickou rovnováhu v přírodě. Může to být proto, že naše příroda trpí, že existují podobné specialisty a učiní taková prohlášení. Pro osobu je lepší nezasahovat do tohoto procesu, o čemž svědčí obrovské problémy v našich dnech souvisejících s negativními důsledky lidské životně důležité činnosti.

Snegiri je považován za velmi atraktivní ptáky, které jsou velmi zajímavé pozorovat, zejména v zimě, když dorazí do zahrady nebo v parkových oblastech. Bohužel, nedávno se stala velkou raritou.

V zimě, zejména po sněhu padá, světlé skvrny ptačí peří se stávají obzvláště znatelným na bílém pozadí. Kde žijí snegiri a prsa?Nejčastější hosty městských čtvrtí v této době jsou prsa - malé ptáky vrabců oddělení, jejichž výrazný znak je citrónově žlutý peří na prsu a kalhoty. Existují méně často často s bullfire, které lze snadno nalézt v jasně malinové barvě prsa. Oba ti i další ptáci se v zimě neustále narazí v zimě, ale s nástupem tepla někde zmizí. Kde žijí Snegiri a prsa, možná létají do chladnějších hran?

Bullfiglight - pták světlý

V zimě se Snegiri sedí na větvích vypadají jako zralá jablka, zázračně ne roztrhaná podzimními větry. Světlé karmínové peří na prsu lze z dálky všimnout, díky charakteristickému zbarvení tohoto ptáka je obtížné zmást s jinými typy vrabců. Mělo by být známo, že pouze muži mají expresivní zbarvení prsa a pro ženy, příroda identifikovala jednoduché nahnědlé "šaty".

Ruské bullfity raději žít, kde rostou jehličnaté lesy, protože hlavní pokrmy jejich zimní stravy jsou semena, které otevřely z kuželů s jejich silnými zobáky. Nicméně, oni nezanedbávají další typy semen - javor, Olhov, popel, atd. Světlé ptáky milují vystavit bobule starších nebo Rowan, a jíst převážně semena a tělo klesne na zem.

Pokud k vám klade, abyste letěli do nádvoří, je snadné určit charakteristické rezidua bobulí pod Ripperem nebo lehkostí. V létě jsou také dychtivě krmí na semena divokých bylin - labutě, koně Sorrel, Reurenika atd.

Jak žije výstřih?

Prsa jsou vlastně velmi malé: jejich váha je pouze 15-23 gramů. Aby nedošlo ke stoupání v zimě, musí neustále najít a jíst bobule a semena, a pokud máte štěstí - pak lopatu z kůra hmyzu vylézt. Kde žijí snegiri a prsa?Téměř celá doba věnují hledání potravy. To je jeden z nejběžnějších ptáků v Evropě, žijící všude, kde rostou stromy nebo keře - v zahradách, lesích, parcích a dokonce ne moc hlučných městských ulic.

Ornitologové mají více než šedesát typů buněk, které se liší od sebe s rozměry, barvou peří a životního stylu. V naší zemi jsou nejčastější velké tituly, moskva a bažiny. Tito ptáci lze nalézt téměř všude, od Krasnodar a Krymu k Dálným východním a premonstrátovým oblastem.

V jižních regionech vedou převážně usazovací životní styl, zatímco severní lesklý s nástupem chladného počasí raději konvexní v teplých a příznivých hranách.

Proč jsou v zimě vidět býčí zápasy a modrá?

Malé představitelé vrabců oddělení jsou nuceni téměř celou dobu věnovat jídlo. V létě je snadný úkol extrakce potravin snadno řešit, protože hmyz vhodný v potravinách a semen jsou doslova v každém kroku. V zimě, v lesích a zahradách žít těžší, takže ptáci se pohybují blíže k lidskému bydlení. Zde a najít jídlo je snazší, protože lidé neustále odhodí chléb kryty a zavěsit ptačí krmítka, a není tak těžké najít teplé místo pro noc někde pod střechou.

Na konci zimy, kdy se země začne probudit, a na povrchu se provádí různé chyby a pavouky, melodie a býčí zápasy a objemy z měst blíže k přírodě - v nedalekých lesích, zahradách a parcích. Tam mezi zelení listí, v odlehlých místech, které přeji hnízda, tam jsou odložené zdivo vajec, a pak se postarat o potomky. Kde žijí snegiri a prsa?Pouze pečlivý pozorovatel si bude moci všimnout malého kina nebo šiše bullfinu v tlustých větvích. To je důvod, proč se nám zdá, že léto ptáků odletí od našich hran někde, i když ve skutečnosti jen mění jejich stanoviště.

Snegir, obyčejný bullfinch (lat. Pyrrhula pyrrhula) - dobře známý reprezentant pyrrhula rodu. Díky své charakteristické barvě je tento pták snadno rozpoznatelný. Nejčastěji se šikana může být viděna ve městě v zimě - milují se, aby se dotkl bobulí Rowan. Ale vzniká přirozená otázka - kde Snegiri. Strávit léto? Kde odletíte? Jaké jsou tyto teplé hrany?

Zjistěme se o tom více ...

Oblast tohoto malého ptáka je velmi rozsáhlá. Bullfigin žije v Evropě, přední a východní Asii, Sibiři, Japonsko. To může žít jak v lesích Highland i nížin, vyhýbání se pouze ochuceným úseům. V Rusku žije pták v lesních a lesních zónách, kde se můžete setkat s jehličnatými stromy ve velkých množstvích. Nejvíce jako bullčata v údolích řek. SNEGIER - malý pták, velikost od vrabce, ačkoli vizuálně a zdá se, že je to větší. Muži mají charakteristické zbarvení, které je snadno odlišují od ostatních ptáků. Tváře, krk, břicho a strany má jasně červenou. Intenzita barvy se může lišit v závislosti na příslušnosti objemu a jeho jednotlivých funkcí.

Spin a ramena v ptáka jsou šedé a na hlavě je černá "čepice". Shrnutí vypadá mnohem skromnější. Krk, tváře, břicho a strany šedi-hnědé. Ramena a sety - šedá a záda je hnědá. Hlava je nahoře, kolem očí a zobáku, stejně jako u mužů, černá barva. Viděli jste býčku ve městě v zimě, ale nejsou vidět nikde jinde.

Nicméně, od středního pásu Ruska Snegiri. Obvykle neodletí. Snegiri. odkazují na Sedané ptáky . To znamená, že dodržují své malé území a odletí kdekoli. A vidíme v zimě v zimě v blízkosti našich domů, protože když zasněžená a mrazivá zima, pak jako ostatní ptáci, není nic k jídlu, protože létají k nám při hledání potravy, a pak ne dlouho. On sám viděl několikrát, žil v lese-stepní zóně Ukrajiny.

V létě žijí v jehličnatých lesích, krmení ledvin stromů, bobulí, ovoce, semen. Oni se chovají parfém tiše a nepozorovaně, schovávají se v korunách stromů, takže je považují za velmi obtížné. V zimě se zjištění potravin stává mnohem obtížnější Snegiri. A jdou do města. Zájmy žijící v severních zeměpisných šířkách létají na teplé hrany pro zimu, někdy dělat lety do obrovských vzdáleností.

Můžete se setkat s zimovskými býčími zápasy ve středomořských zemích, stejně jako na severu Afriky a dokonce i Aljašce. Pernaya se vrátí na obvyklé hnízdiště na přibližně na konci března - začátkem dubna a žena téměř okamžitě začne dělat hnízdo.

Mimochodem, v létě Bullf9 se můžete setkat v Kavkaze, kde menší kavkazské poddruh hnízda. Snegir ussuri se nachází na jihu Dálného východu a Sakhalin, šedé bullfinch - na jižním okraji východní a střední Sibiři. Ale od běžných bullfiningů se všechny tyto poddruhy liší méně než jasnou barvu. Relativní příbuzné obvyklé školy - hnízdí v Altaji Mongolském bullfinchu a dlouhosrstým bullfinch (urgus), žijící v jižní Sibiři.

Foto 6.

Foto 7.

Foto 8.

Photo 9.

Photo 10.

Mimochodem, pamatujte si tuto otázku:

Proč nikdy nevidíme šibenice?

 и 

Kdo zastřelil v ptáka?

. Ale říkají, že je

Parrot - Killer ovce

 и 

Scary Bird Pelican! Původní článek je na webu Inforos Odkaz na článek, se kterým je tato kopie provedena - http://infoglaz.ru/?p=54129

Kde Snegiri žije v létě: zajímavé informace o letním životě hromadného

Snegir (latinský název - pyrtvula pyrrhula) - pták je velmi malý, o něco větší než vrabec. Jedná se o zástupce jednoho z nejpočetnějších rodin zpěváků ptáků - navijáky. Ostatní ptáci této rodiny jsou dobře známí - to je Finles, Greenushki, Shcheglas, tváře, čočka, kuřata atd. Všechny z nich se zase tvoří oddělení vrabců.

Bullfin byl popsán před více než dvěma stovkami lety švédským přírodovědcem Karl Linneem.

O čem je bullfinch, jaký je jeho způsob života, ze kterého je dieta, stejně jako to, jak tento pták žije v létě, a kde v zimě, v tomto článku.

Vzhled

Kdo neví, jak vypadá hromadná? Okouzlující obraz malého ptáka s pestrobarevným prsou je dobře známý a doprovází nás z dětství. Takže, tady je jeden z hlavních rysů slepého střeva nás - červené nebo červeno-růžové strany, břicho a ptačí tváře.

Není možné věnovat pozornost dalším charakteristikám tohoto ptáka - černý klobouk, úchvatné oblasti kolem zobáku a očí. Stojí za zmínku, nicméně, že neexistuje žádný takový "headboron" v kuřatech.

Bullfinch Closeup.

Největší ocasní peří a křídla jsou létání a řízení - také černá s kovovou bluette. Barva ramen a zádech muže a samic se mírně liší - nejčastěji jsou šedě modrá, někdy šedá s jinými odstíny.

Intenzita barvy však závisí nejen na poddruhu, ale také z jednotlivých vlastností instance, se kterými se setkáváte. Například zástupce této rodiny je známý na Azorech, v barvě peří, z nichž je zcela nepřítomný červený odstín. Naopak kavkazské poddruhu vyboulení se vyznačují jasným, obvyklým pro nás.

Kromě toho, samice a ramena a břicho, jsou vždy šedivé, možná hnědé s ocelovým přílivem. To znamená, že nejsou absolutně tak chytří jako muži.

Existují docela velké poddruhy Bullfiner, je zde také postel. Ale obecně, tělo dospělého ptáka v délce obvykle nepřesahuje 13-15 cm. Wingspan - ne více než 25-30 cm. Obyčejná tělesná hmotnost - 34

Bullfinch v zimě

Kde žije na bullfire?

Tento pták žije v lesích, zahradách, parcích - všude, kde jsou stromy s dobrým podrostem. Bullfinch najdou azyl a jídlo v jakýchkoli lesích, ale většina všech výhodných smíšených nebo jehličnatých, zejména smrku. Jen na větvičkách druhé, podle ornitologů, nejčastěji uspořádají jejich pronikají hnízda.

A vůbec nebudete setkat s těmito ptáky v horských oblastech, bez stromů, v tundře, ano v flanním stepi.

Bullfinch je tedy obvyklým obyvatelstvem lesů Ruska, Evropa (až do Severního Španělska a Řecka), částečně asijských zemí. To zahrnuje také Kamčatka, Sibiř, Japonsko.

Muži a ženy

A v létě a zimě se šikana nachází v parcích velkých měst. Vzhledem k masovému odlesňování lesů byl pták nucen předstírat v parku houštiny a zvyknout si na lidskou přítomnost. Ale zahradníci se nelíbí býčí zápasy - koneckonců jedí ledviny a dokonce i mladé výhonky stromů, včetně ovoce. Bylo však prokázáno, že peří nedávejte přednost krmení kulturních přistání, oni "útok" do zahradních stromů a keřů pouze v plodinách, když postrádají semena a ovoce jiných rostlin.

Životní styl

Snegiri - monogamní ptáky. Žena dvakrát položí vejce za sezónu - od dubna do srpna. Hnízdo v hlubokých keřů houští, ve výšce 2-5 metrů nad zemí, jednoduchý formát ve tvaru poháru, který staví, jako pravidlo, samičí jedinec. Zdivo se obvykle děje od 4 do 7 vajec. Rozbité vejce s malými červenými skvrnami. Poplatky zednického zdiva žen v týdnu dvěma, v této době to muž krmí. Když se objeví kuřata, krmí je již oba manželé, přinášejí je na Goof.

Rodina Snagere.

Pouze mláďata vyrostou tolik, že hnízdo může odejít, samice a muž se začnou připravovat na nové zdivo. Hnízdo je buď vyčištěno od parazitů, nebo je postaven nový. Zajímavé je, že mladý z prvního zdiva je obvykle uspořádán nedaleko od obydlí, a čas od času se starat o rodiče krmí své "senior" děti. Pozorování Lidé mluví o případech, kdy se k tomuto cestě a o mladých kinách postaral.

Kolik jazyků žije

O přesném trvání života tohoto ptáka je obtížné říci. Samozřejmě, ve volné přírodě, takové malé představitelé nejsou nepravděpodobné než dlouho. Jejich termín - od 2 do 4 let. Ale doma Snegiri rozšiřuje mnohem déle: Existují data o délce života jednotlivců v zajetí více než 12 let.

Jídlo

Tento pták, stejně jako všechny navijáky, krmí v hlavním krmivu rostlinného původu - odtud jeho tendence se usadit v lesích. Během krmivého období kuřat je však býčí zápasy nuceno diverzifikovat dietu nejen semena, bobule a ledvinami, ale také malým hmyzem, nejčastěji pavouci.

Přistávací bobule (zejména, Ryabina, Hawthorn), Bullfinch nejí maso, otáčení pouze samotného semene. V tomto ptáku pomáhá krátké zobák s ostrými hranami, téměř stejně silný jako papoušek.

Bullfinch v zimě

Pouze všechny druhy semen jsou nejoblíbenější pochoutka Snegiree, pravděpodobně upozorňují na ty, kteří se snažili krmit je v zimě oříznutého chleba.

Kde jsou snegiri létat v létě?

Většina představitelů tohoto typu ptáků, stejně jako zbytek navijáků, neplaví kdekoli. Známý příběh, že Bullfinch je zimní pták, který nevydrží letní klima, a jen teplejší, odjíždí ve vzdálených hranách - fikci, ale pouze částečně. Odtud, mimochodem, jméno peří, které označuje jejich vzhled pouze s chladem a prvním sněhem. Ale ve skutečnosti, o tom, kde v létě žijí bullfinings, existují i ​​další informace.

Krasnogruda je tedy nejčastěji sedavé ptáky. V předvečer zimních měsíců se kolíky býčí zápasy sbíhají pouze z těchto míst, kde jsou mrazy odolné a drsné, je to Taiga v některých oblastech Sibiře, na Sakhalinu. Kde tito zástupci Taigy odletí? Biologie tohoto druhu je stále známí ornitologům, ale je jasné, že tyto peří činí lety do obrovských vzdáleností, výběru pro zimování vzdálených jižních okrajů. Vědci mají důvod, proč argumentovat, že zimoviště bullfits jdou do pobřeží Středozemního moře, do severní části afrického kontinentu a dokonce i v Aljašce.

O "našich" bullfinches

Proč, v létě "jeho" košících se skoro nesetkáváme? A skutečnost je, že v jeho chování je to poměrně tajný pták. Preferuje tlusté podrostové venkovní otevřít místa dobře, Shryryaya tam mezi větvemi stromů a hledají jídlo. Pokud chcete zjistit, kde býčí zápasy žijí v létě, pak je hledat v ponurých neprokázatelných jedle, ale není tak snadné zvážit malé PTAh. Ano, a hnízda, také uspořádá v houšti, daleko od cesty zraněných cest.

Dva bastardi

Přeloženo z latinského slova pyrrhula znamená "ohnivé" - tento pták je tak pojmenován pro své červené oblečení. Nicméně peření hromadění v létě se stává ztmavnou. A její hlas, relativně tichý, je sotva jasný mezi hlučným ptákem multipath.

V zimě se stává obtížnější krmit v lese v lese, tady jsme občas a je to dost šťastně setkat se s touto červenou hlavou Pichuga na nádvoří z obytných budov, v městských zahradách a parcích. V chladném čase na zasněžených stromech je vidět z dálky. Ale i ti, kteří se o tom setkali s Bullfighted, kteří o tom říkali jako běžný případ. Sledování malého ptáka, který preferuje se tajně a bez povšimnutí, není možné dlouho. Není to za nic, že ​​v lidech je víra, podle kterého z nich vidí býčí zápasy znamená brzy radostnou zprávu.

Kde jsou v létě žijí býčí zápasy? Ano, tam, kde a v zimě.

Bullfinch v domě

Samozřejmě, někteří mohou argumentovat, že tito ptáci jsou sekretivní a vyděšeni. Koneckonců, mají dlouho a docela úspěšně udržet doma mnoho milenců. Snegir - od nenáročných domácích zvířat. Tento pták má elegantní peří a ví, jak se vzdát hlasu a příjemného traktu. To může být Tame a řekni, aby to bylo dokonce jednoduché.

Nedávno zachycený zápach, který byl zasazen do klece, je obvykle snadno zraněn. On bije o prutu svého nového obydlí a může se narodit. Proto se obvykle doporučuje kravatu Pták křídla. O týden později se Pernata obvykle zvládne v zajetí. Ona se zvyklí na osobu, která je v blízkosti, ruce a hlas. Pro udržení normálního životního tónu se ptáka doporučuje vyrábět z buňky, takže může létat po místnosti. Buňka se zpravidla nezavírá - samotný býčí zápasy najde zadní stranu "domova".

Snegiri v kleci

Nicméně, ve volné přírodě, Bullfight je dokonale prováděna bez člověka. Hospodářské činnosti a řezání lesů navíc přispívají ke snížení počtu těchto ptáků. To, co je pravděpodobně činí od lidí.

Nyní víte o tom, kde bullfin žije v létě a kde v zimě.

Kde v létě jsou košíčky

Pohledný Snegir Krasnogruda je spojen se silným mrazem a ostrým pod nohama. Nahé stromy, zrání přátelskými ptáky, začnou skrýt šarlatový plamen, přináší barvy do monochromatické zimní krajiny.

S prvním paprskem tepla Snegiri odletět, opouštět nás sám s budoucím teplem, topolovým faulem a městským prachem. Nicméně, abychom se setkali s Ptahu v červenci poledne možné, pro to nemusíte jít do zoo.

Bullfinch je usazený zástupce navijáků, takže v teplé sezóně nezanechává limity jeho klimatického proužku. Od poloviny dubna se ptáci ptáků začnou organizovat migrovat do lesní houštiny, kde hnízda jsou postavena na vrcholcích stromů.

Ve středním pruhu a na jihu preferují husté korunky rozšiřujících se skal a v jehličnatých lesích jsou uzavřeny nejvíce vrcholů jedle. Ornitologové si všimli největší koncentraci zástupců v říčních údolích s tmavým lesem.

Kořenová příčina jarního odjezdu do lesa je potřeba soukromí k odstranění potomků. Městský hluk, hojnost dravců a jednoduše hnízdo hnízdo přispívají k pohodlné reprodukci. Za druhé, jarní otok otok se rozšiřuje ptačí stravu a rozmanitost druhů rostlin v lese upřednostňuje sytost po hladovém zimním období.

Kde v létě jsou košíčky

Vzhled kuřat odhaluje lovecké instinkty ve velkém. Biology jsou vidět případy rybolovu různých drobných odvolání v letním období. Nenechte se kymácející se ptáky tím, že jíst hrboly chmele, takže majitelé vzdálených zahradních stránek mají možnost kontaktovat hromadnou i v létě.

Specialita mluvčího je spór ve vědeckém prostředí. Faktem je, že ptáci nejí bobule a výhody celku. Nejprve se zajímají o jádro semen. Ornitologové tvrdí, že tímto způsobem je snížení semen vhodných pro škůdce.

Snegiri zásuvky jsou umístěny v horní části stromů v maximální vzdálenosti od kufru. To zvyšuje ochranu potomků z kunity a divokých koček. Nest-mísa je postavena na tlustém místě koruny, aby se ho skryl z oka yastreb-rewtage nebo sovy.

Od listopadu se posílená mláďata spolu s rodiči začínají přiblížit lidem. V lednu až únoru je množství krmivu minimální, takže se bullfinches snaží žluci v parcích a zahradách, odmítnout zmrazené bobule.

Ti, kteří si přejí splnit většinu léta, by měly být platit podle následujícího algoritmu:

  • Jdeme do lesní houštiny, s převahu jehličnatých plemen;
  • Pokud se nachází řeka v blízkosti - šance se zvyšují;
  • Najdeme smrk nebo velký bříza;
  • Hledáme dalekohledy hnízda nahoře od barelu.

Pomůže vám moc, Pokud sdílíte článek v sociálních sítích a podobně. Děkuji ti za to.

Přihlaste se k odběru našeho kanálu.

Ještě více příběhů na místě "Pták doma" .

Všichni lidé vědí, že se jedná o ptáky a tam je migrační. Skutečnost, že někteří z nich létají na teplé hrany pro zimu, každý je známý. Ale kde se v létě letí býčí zápasy a obecně odletí - ne každý ví o tom. Je to v tom, že teď zjistíme.

Kde bude odletět z dovedností v létě

Vzhled

Než pochopíte, kde se v létě letí bullfinch, stojí za to rozhodnout, jak tento pták vypadá. S tak, s rozměry je to o něco více vrabec, operenim je docela načechraný. Zajímavosti se bude zdát, že jasné červené prsa je charakteristická výhradně pro muže specifikovaných ptáků, v travinách stejného prsa šedavě hnědé barvy. Pokud jde o stanoviště, tito ptáci žijí v pásu jehličnatých a smíšených lesů a jméno "Bullfight" pochází ze slova "sníh".

O životě zima

Co tito ptáci v zimě dělají studenou sezónu? Takže žijí v malých kusech v průměru 7-10 jedinců. Chladnější na ulici a více mrazu, tím větší jsou Darlingová data. Jen sedí na větvi, čas od času létání dostat jídlo. A tak celý den. S přístupem temnoty ptáků hledí keře nebo skryté větve stromů strávit noc. Co se týče první poloviny zimy, ptáky v této době, většinou, v přírodě, tichý, můžete slyšet jen tichý "du-du". Když zima jde půl otočení, slunce začíná svítit jasnější, od bullfdingu můžete slyšet jednoduchou píseň. Jako přístupy tepla a jaro, tito ptáci zpívají více a hlasitější, a asi v polovině dubna prostě zmizí, a před nástupem nachlazení je jen málo lidí je vidí, a ne všichni hádají, kde šli.

kde bullfinship letí po zimě

Letní čas

Mnoho lidí může mít zájem o otázku, kde Snegiri létá v létě a bude odletět vůbec. Může se tedy zdát někoho, kdo jsou na principu stěhovavých ptáků, mohou být posláni do chladnějších regionů. Ale je to úplně špatné. Bullfinch v přírodě - pták je usazen a pro léto se jednoduše schovává před lidským pohledem, skrývá se v hustých lesích, jehož. Je však třeba říci, že všechny stejné býčí zápasy letělo do léta od měst a hustě obydlených lidí poukazuje na odlehlivější místa. Přijdou s hnízdami v hustých větví listnatých stromů nebo v nejvyšších větvích vánočního stromu všude, kde nikdo nemůže dostat nebo vidět. Proto v létě je velmi obtížné sledovat tyto ptáky, protože se dovedně schovávají před člověkem, prakticky, aniž by se dali sami.

Proč v zimě bullfinch blíž k lidem?

Po pochopení toho, zda Bulletin letí na léto v chladnějších hranách, stojí také říkat několik slov o tom, proč tito ptáci v zimním úseku na přeplněná místa. Všechno je jednoduché: při hledání krmivu. Pro ptáky, vše není zima (po všem teplotě, v průměru, je 41-42 stupňů) a hlad. Nedostatek krmiv je špatně ovlivněn na těle peří, zmrazí rychleji a dokonce i zdravý pták může zemřít. V této době, v lese, je v lese velmi těžké, takže košíčky létají tam, kde jsou lidé a kde se můžete dostat lépe. Nejtěžší čas pro tyto opeřené, když je světelný den nejkratší - v prosinci-leden, pak můžete vidět první košíčky na ulicích měst. Když jídlo, můžete snadno najít v lese častěji, ptáci se vrátí do pohodlnější situace pro ně a zanechávají přeplněná města a vesnice.

Lee Fucking Schools na léto

Výživa ptáků

Když pochopili, kde se v létě letí býčí zápasy, stojí také několik slov, což říká o tom, co tito ptáci jedí. Některé závěry lze udělat, jen se dívat na zobák. Takže je to docela masivní a navrženo tak, aby rozbil různá semena a malé ořechy. Nicméně, ne pro chytání červů. Také tito ptáci krmí na ledvin stromů, různé bobule, s výhledem na semena z nich a zcela házet tělo.

Zajetí

Poté, co odpověděl na otázku, kde se bullfinship letí po zimě (pouze v lese, zůstal ve stejném pásu), stojí za to říct několik slov a zda tyto ptáky mohou být uchovávány v zajetí. Takže je však povoleno, aby se buňka měla být prostorná, vysoká, na dně by měl být vždy čerstvý písek a vodu. Je důležité říci, že tito ptáci milují plavat moc, takže musíte pro ně poskytnout malou koupel. Pokud jde o výživu v zajetí, může to být různé bobule a semena, ale navíc je také důležité dát čerstvé zelené, stejně jako strouhaný mrkev. Pokud jde o teplotní režim, je snadné hádat, že tito ptáci jako chlad, a schovávají se před teplem. Buňka je proto lepší dát v chladném místě, ale tam, kde je také denní světlo, pro ptáky je velmi důležitý. Také býčí zápasy mohou být uchovávány s páry nebo dokonce kapelou, uvedení s ptáky a několika dalšími typy.

Snegiri odletí na léto

Výhoda

Po předchozích předchozích otázkách může nastat logická otázka: jaký je přínos je zápalý? Nejprve je to samozřejmě příjemné zvuky ze svého zpěvu. Ale to není vše. Zde se například berry pták pokusil a seděl na horní větvi, aby vyčistil zobák. Několik jeřábových semen se vynořilo a spadlo na zem, zatímco dal život nový tre. A tak do nekonečna, protože pták jí docela často.

Добавить комментарий