Hol lehet repülni nyáron az életben egy bullfinch, ahol találkozhat a téli vándorló madarakban

Minden ember természetesen tudja, hogy mind a rendezett, mind a madár madarak vannak. Néhány közülük télen télen repülnek - mindenki ismert. De mi Hol repülnek a bullfinch nyáron És hogy valahol általában elmaradnak, nem mindenki ismert. Ebben az ügyben azt javasoljuk, hogy megértsük a cikkünket. Azonban, mielőtt áttérne a legfontosabb dologra, először frissítsük a memóriát, és először, ne felejtsük el, hogy a bullfinch egyáltalán néz ki.

Minden ember természetesen tudja, hogy mind a rendezett, mind a madár madarak vannak. Néhány közülük télen télen repülnek - mindenki ismert. De mi Hol repülnek a bullfinch nyáron És hogy valahol általában elmaradnak, nem mindenki ismert. Ebben az ügyben azt javasoljuk, hogy megértsük a cikkünket. Azonban, mielőtt áttérne a legfontosabb dologra, először frissítsük a memóriát, és először, ne felejtsük el, hogy a bullfinch egyáltalán néz ki.

Kinézet

Bullfigre - kis gyönyörű madár (Nem sokkal több veréb), egy szép bolyhos tollazat. A madarak fajtájának egyik érdekes ténye, hogy egy jellegzetes élénkvörös mell csak férfiaknál találhatók, a női tollak szürkésbarnaek. A vegyes és tűlevelű erdők csíkja a meghatározott fajta madárfajta főbb élőhelye. A név „bikaviadal” történt a szó „hó” valószínűleg azért, mert ez a fajta volt látható leggyakrabban télen, amikor mindent körül borított fehér hó, és nincs több madár körül minden madár, kivéve e vándorló szép kezét egy vörös mell.

Téli élet az ömlesztett

Mi történik ezekkel a madarakkal a hideg szezonban télen. Általában 7-10 darab kis állományban élnek . A hidegebb a levegő hőmérséklete az utcán, a kevésbé mobil lesz terjedelmes. Csak ülnek egy ágon vagy a felszerelés vonalán, és csak időről időre valahol repülnek el, hogy ételt kapjanak. És egész nap történik. A madarak sötétségének kezdetével elkezdi keresni az alvás helyét: lehet rejtett ágak fákban vagy vastag bokrokban.

A tél első felében A madarak elég csendben viselkednek, csak alkalmanként ebben az évben, akkor hallja a csengő "du du" -t. A tél után a tél felfelé fordul, a BullFinches elkezdi összegyűjteni a nagy állományokat, ahol hallani egy egyszerű szelíd énekét. És minél közelebb a tavasz és a melegség, a hangosabb és gyakrabban ezek a madarak énekelik a dalukat. A fellépő április bullfires fognak nagy állományok, és közelebb a hónap közepéig eltűnnek, és messze nem mindenki tudja, hová mennek.

Életmód Snegia

Nyári ömlesztett élet

Szóval hol vannak a Snegiri nyáron Oroszországban? Feltételezhető, hogy azok, mint más vándorló madarak, kedvezőbb körülmények között, repülnek vissza, ahol a nyár hidegebb. Ez a következtetés azonban csak akkor lehet elvégezni, ha nem ismer egy egyszerű igazságot: Bullfinch - egy madár rendezett. Igen, így nem tudsz elrepülni bárhol, de csak az emberi szemből vastag vastagságú és erdőkben rejtőzik . Kivétel csak egy szabály lehet : Snegiri indít télen a sűrűn lakott város a falvak és falvak a keresést egy félreeső helyen, és kényelmes életet.

Ez a madár madár ott él fészket. ahol nem fognak látni egy személy szemét. Ezek a helyek lehetnek:

  • sűrű lombhullató fák;
  • Makushki magas tűlevelű fák;
  • Kevésbé gyakran cserjék, akiknek közelsége nincs ember.

Ezért kell megfigyelni ezeket a madarakat nyáron elég nehéz. Nagyon ügyesen rejtve vannak az emberi szemtől, és gyakorlatilag nem adják magukat.

Hogyan kell tölteni a nyári bullfinch-t

Miért télen, a bullfinchs az emberekre repülnek

Tehát most tudod, hol kell repülni hozzánk, Snegiri télen. De miért vannak olyan ügyesen elrejtve egy személytől a nyáron, ugyanakkor maguk is repülnek otthonunkba télen? Minden nagyon egyszerű: arra kényszerülnek, hogy közelebb maradjanak a takarmány kereséséhez tartozó személyhez. A fajta madár esetében nem hideg a madár számára, mivel testhőmérséklete átlagosan 41-43 fok, és az éhség. Még az egészséges madár számára is A takarmányhiány hátrányosan befolyásolhatja a testét, és nagyon gyorsan befagyhat. A téli szezonban megtalálja az ételeket az erdőben - a feladat nem a tüdő, így a bullfinchák közelebb kerülnek az emberekhez, ahol mindig megtalálhatja, hogy mit kell használni.

Az év legnehezebb időpontja december vége - január eleje. Ez az idő, amikor a könnyű nap a leginkább rövid, és a bikaviadal még a városok utcáin is hatalmas mennyiségben található. Amikor a hideg áthalad és tavasszal jön, az élelmiszerek megtalálása az erdőben nem sok munka, és a madarak visszatérnek vissza, elhagyva a falvakat és a zsúfolt várost.

Táplálkozási madarak

Miután megértettük, hogy a bikaviadalok nyáron esnek, érdemes néhány szót mondani Mi táplálja ezt a madarakat . A táplálkozásukról szóló következtetések néhány következtetései csak a csőrükre néznek. Nagyon hatalmas, ami azt jelenti, hogy kis dió vagy magvak törése. Az ilyen csőr azonban egyáltalán nem alkalmas a hibák és a férgek fogására. A madarak inkább különböző bogyókat fogyasztanak, amelyek közül csak eszik magokat, és a testet egyszerűen kibocsátották és a fák veséje.

LIFE A fogságban

Miután megtanulják, hogy a bullfiningok nyáron élnek az erdőkben és a vastag bozótokban, és télen visszatértek az emberekhez, újra, gondolkodva: lehetséges, hogy ezt a madarat fogságban tartsák? Ez a fajta tartalom megengedett Ha több fontos feltételet hajt végre:

  • A cellának magasnak és tágasnak kell lennie;
  • A lakás alján mindig friss homok legyen;
  • Érdemes telepíteni egy kis fürdőt, mivel ez a madárfajta szereti úszni.

A fogságban lévő táplálkozás tekintetében. A különböző magok és bogyók táplálkozhatnak. Ezenkívül szükség van a madarak számára egy terrantt sárgarépával és friss zöldekkel. A hőmérséklet-rezsimmel minden elég világos. Snegiri szereti a hideget , és a hőtől próbálja elrejteni, ezért hűvös helyen kell elhelyezni egy ketrecet, de ne felejtsük el elég napfényt, ez a tényező fontos a madarak számára. A Snegrerees kis csoportokat vagy párokat lehet tartani a különböző típusú madarak sejtjeibe.

Habitat Snaging Summer

Haszon

Végül is, hogy megérintettünk ebben a cikkben, a kérdés merül fel: És milyen jó lehet a bullfinerből ? Kezdjük, ez kellemes hangok, amelyek közzéteszik a madarakat, amikor énekelnek. Semmi sem szebb, mint a hideg téli reggelen, a nap első sugaraival, menj az udvarba, és hallani ezt a gyönyörű zenét.

Az esztétikai öröm azonban nem minden Amit ezek a lények képesek. A Snegiri fontos szerepet játszik a különböző magvak terjedésében hatalmas területeken. Itt például, a falu Bird enni Ryabina bogyókat, és véletlenül leesett az egyik mag a Földre, és figyelembe véve azt a tényt, hogy bullfinings képes repülni hosszú távolságokat, bogyók, amelyek nyomán ez a madár nőhetnek messze onnan, ahol eszik most. Tehát kiderül, hogy a kis pennate létrehozásnak köszönhetően új helyen volt egy teljes fa élet.

Videó

Érdekes információk a bástyákról Megtudhatja a videóinkat.

A Snegiri egyedülálló madarak, akiket őseinket kereszttartóknak hívták. Örömmel fogadták őket otthon, míg a madarak könnyen emlékeztek népszerű dallamokra. Ez a madár sok erőfeszítés nélkül akadályozta az énekeket és hangokat, így az orosz papagájnak hívták.

Snegiri: Leírás

Szakembereink ismeretesek egy bullfire-ről, amely a tárcsák családjában szerepel. Latinul lefordítva, a madár neve "Fiery".

Kétféle változatban a név „Snegir”: az egyik azt állítja, hogy a neve annak köszönhető, hogy az a tény, hogy a tél beállta, ezek a madarak vándorolnak melegebb helyekre, és a második társul a türk szó „smárolás” ami azt jelenti, hogy Krasnogruda. Fokozatosan ez a név átalakult a "Snegir" madár modern nevéhez.

Kinézet

Kinézet

Úgy gondolják, hogy a Köztársaság képviselői barna / nepáli bivaly-tekercsek, amelyek Dél-Ázsiában élnek. Ezek a hosszú távú rokonok jobban emlékeztetnek a fiatal bullfiresekre, amelyek csak megtanultak repülni. Más szóval, a távoli rokonok nem különböznek olyan fényes színezéssel. A szakértők úgy vélik, hogy az ázsiai faj egy progenitor, legalább 5 modern fajokat, amelyek kitűnnek a jelenléte jellemző, fekete „sapka” toll.

Érdekes pillanat! Egy hasonló jellegzetes „cap” jelenik meg a már felnőtt madarak, és csibék, ez a „sapka” festett egy okker-barna árnyalatú.

A Snegiri olyan madarak, amelyek szignifikánsan kiválóak a verébben, mert akár 18 cm hosszú, vagy akár többet tudnak nőni. Amikor nagyon hideg az utcán, úgy tűnik, hogy ez nem minden apró madár, mert a bullfinchs, hogy a hőt a tollazat hőjére tartsa. Ezeknek a madarak színének jellege olyan, hogy a fő színének világos eloszlását figyeljük meg, a testrészektől függően. Rendszerint sem különböző metszések, sem foltok, sem válások nem lépnek be a spin.

A test alsó része, a szín hangja és intenzitása közvetlenül kapcsolódik a fajhoz, és társul a madár egyedi jellemzőivel is. A flip és a kormányoszlopok fekete színben különbözőek, kék fémdörmelékkel. A test területe a farok alatt, valamint a farkában, a kezdetén, tisztán fehér színű. Ez a madár meglehetősen erős csőrrel rendelkezik, amely hozzájárul az erős bogyók, valamint a csontjaik összetöréséhez.

A viselkedés és az életmód karaktere

A viselkedés és az életmód karaktere

Furcsa módon, de a Matriarchy a bikaviadalban működik, és a férfiakat kétségbe vonják a nők, akiknek egyszerű, laza jellegűek. Rendszerint a családi konfliktusok bűnösei mindig nőstények, bár soha nem hozták ezeket a vitákat a harcba. Az elégedetlen nőstények legkisebb megnyilvánulásaival a férfiak azonnal visszavonulnak, és szeretettük a legtöbb bogyós keféket vagy ágakat, rengeteg magvakkal. Ugyanakkor a férfiak nem olyan mozgékonyak, mint a nőstények.

Rendszerint ezek a madarak télen maradnak, anélkül, hogy elhagynák a fészkelő élőhelyüket. Gyakran számos állományt alkotnak, ami nagyon észrevehetővé teszi őket, különösen a természetes ellenségeket. A tavaszi támadások első jeleiben megpróbálják elrejteni a zöld ültetvények sűrű vastagságaitól.

Fontos pillanat! A tavasz kezdete, a hímek elkezdenek kipróbálni a szavazásukat, a különböző fák vagy cserjék ágaira ülve. Ugyanakkor a nőstények, bár énekelnek, de nem olyan gyakran, és a fészkelő időszak alatt ezek a madarak általában megállnak.

Snegiri énekel, nem hangosan, de folyamatosan, míg a dallamuk hangokból áll, amelyek hasonlítanak, zümmögő vagy hímzés. Ezek a madarak elhelyezhetők és hallgathatók. A BullFires minden csillaga szükségszerűen visszhangzik egymás között, de ugyanakkor teljesen különböző hangokat készítenek.

Amikor a bullfinches harcoltak, ugyanazon a fán ülnek le, és elkezdnek tiszta tollakat, vagy csak ülnek, vastagabbak és zavarják egymást. Van egy kis idő és egy állomány, ahogy a csapat felállt és legyel. Ugyanakkor a fa alatt a bogyók és csontjaik formájában elhagyja ünnepeit, valamint a magmarátokat. A Bullország téli élete kapcsolódik azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy a madarakat folyamatosan elkapja Melesey, a széleken, a kertekben és kertekben az élelmiszer keresésében.

Hány zsarnok él

Mivel a természetes körülmények között élő Bullfinches körülbelül 12 és fél éves, és a feltételek a fogságból, a megfelelő ellátás több mint 15 éve.

Szexuális dimorfizmus

Szexuális dimorfizmus

A női kizárólag a szín természetétől eltér. A férfiaknál a szín természete világosabb, így észrevehetően kiemelkednek a nők hátterében.

Fontos tudni! A férfiak, mint az arcok, és a mellkas, valamint a has, egy fényes vörös színben festett. Ami a nőstényeket illeti, a test ilyen részei egy nem fokozó barnító szürke árnyalatba festettek. A Samtsov egy szürke és fényes fehér képességet bliszter.

Ami a többi jelzést illeti, a nők és a férfiak nem különböznek semmit. A fekete színek a torkán vannak, a csőren, valamint a farokon és a szárnyakon. A fekete mellett látható a fehér csíkok. Ez, a fekete szín egyértelműen pirosan és más színűek. A fiatal egyének fekete, mindkét szárnya és farok. Ők is nincsenek fekete kalapok, amelyeket barna, de az első őszi moladás előtt megkülönböztetett. A szín eredetisége, a padlótól és a madár korától függően csak akkor rohan a szemébe, amikor a madarakat a nyájak mozgatják.

A Snegray nézetei

A Snegray nézetei

A szakértők 9 fajta bullfirírokat azonosítottak, bár egyes tudósok úgy vélik, hogy a faj még mindig 8, mivel a szürke és az USSURI Snegiri a sekély bullfint képviseli. Ezenkívül ez a nemzetségnek két csoportja van ezeknek a tollasnak: fekete és maszk bullfires.

Általában elfogadott 9 faj képviseli:

  • Barna készségek.
  • Yellowospine Bullfinches.
  • Vörös hajú bullfinings.
  • Sumogolny bullfinches.
  • Snegiri Blob.
  • AZORS SNEGIRI.
  • Rendes bullfinches.
  • Szürke bullfinches.
  • USSURI SNEGIRI.

Országunkban a három alfaj által bemutatott rendes bullfinches főként megtalálható. Csak bizonyos természeti feltételekkel rendelkező régiókban laktak. Az ilyen alfajokhoz a következők:

  • Euroszibirszkij, ő a kelet-európai bikaviadal, aki megkapta a széles körben elterjedt elosztást.
  • Kaukázusi rendes bullfinch, amelyet fényesebb színezéssel, de kisebb méretekkel jellemez.
  • Kamchatka közönséges bullfinch, nagyobb méretű.

Természetes élőhelyek

A madár tálak szinte Európában, Ázsiában, valamint Szibériában, Kamchatkaban és Japánban találhatók. Az élőhely-tartomány déli határait Spanyolország északi részén, az Appeninnek, Görögországban, valamint az Ázsiában. Snegiri a területünkön élő nyugatról keletre, előnyben részesítve az erdő és erdőssztyepp zóna jelenlétében tűlevelű fák. Ugyanakkor találkoznak mind az egyszerű helyszíneken, mind a hegyekben, az erdei ültetvények kötelező jelenlétével.

Az erdők és a vastag felhúzások mellett ezek a madarak fészek a városi kertekben, parkokban és négyzetekben. Ez különösen igaz a szezonális migrációkhoz képest. A nyári időszakban a nagy mennyiségű sűrű bozótban, valamint a palpalban látható. A Snegiri elsősorban egy rendező életstílust vezet, ugyanakkor a Taiga északi régióiból vándorolnak a téli hideg kezdetével. Ezeknek a madarak élőhelyei a Kelet-Kína, valamint a Közép-Ázsia területére vonatkoznak.

Mi eszik bullfing

Mi eszik bullfing

Sok szakértő úgy véli, hogy nincs előnye a bikaviadalból, mivel egyszerűen elpusztítja a különböző cserjék és fák betakarítását.

Érdekes tudni! Snegiri nem csak enni bogyókat, de eltávolítja a csontokat tőlük, miután összetörik őket, megkapják a kernelt. Más madárak meglehetősen eltérően járnak el: a bogyókat teljesen megeszik, majd a magok kijöttek, készen arra, hogy új hajtásokat adjanak.

A bullfirírok étrendjének alapja a növényi élelmiszer, bár a csirkék fűzéseiben különböző egyéni alakú. A szokásos menü a következőket tartalmazza:

  • Különböző fák, valamint cserjék magjai.
  • A fák és cserjék különböző fajtái.
  • Hop kúpok, valamint a boróka bogyók.

Télen, étrendjük szűkebbé válik, így ezek a madaraknak meg kell enni a fák és cserjék vesék, valamint a különböző növények hozzáférhető magjai. Télen meglehetősen nehéz megtalálni a madarakat a takarmányozáshoz, mert csak néhány növény a télen magok vagy gyümölcsök marad.

Reprodukció és utódok

utódok

Snegiri visszatért a Snegiri szokásos élőhelyeihez a tavaszi kezdetével, de a tél végén a férfiak megpróbálják megragadni a nők szimpátiáját. Minél közelebb és világosabban érzi magát, a leginkább tartós férfiak. Ebben az időszakban az első párok elkezdődnek, majd a bullfinchák fészkeket építenek. A madarak vastag fenyő ágakra vannak elhelyezve, távol a fa törzsétől, valamint a nyírfa, a fenyő, a magas boróka bokrok.

Már májusban a fészkekben lévő fészkekben lévő tojások kőművességei vannak, és júniusban az utódok megtanulják repülni. A megjelenésű özbevétel hasonlít valamire olyan, mint egy tál, amely fenyő ágakból és más építőanyagból szőtt. Mindegyik fektetés átlagosan 5 tojás, körülbelül 2 cm érték, egy könnyű kék ​​árnyalat, amely a chaotikusan található barna foltok tetején található.

Érdekes tudni! A női 2 hétig emelkedik tojásokat. A férfi elkezd gondoskodni az utódairól, amikor a csibék elkezdenek tanulni repülni. Az a tény, hogy a bikaviadal minden családja átlagosan 5 csibével rendelkezik, normális jelenségnek tekinthető.

A szülők táplálják az utódokat, amíg a csibék megtanulják, hogy magukért élvezzék az ételt. Július óta a fiatalok leereszkednek a nyájakba, és szeptemberben / októberben, sűrű bozótákból repülnek. Ugyanakkor azokat a nyájakba öntjük, amelyeket melegebb régiókba küldnek a tél kezdete előtt.

Snegia természetes ellensége

A Snegia sok természetes ellenséggel rendelkezik, különösen azért, mert ez segíti a tollas, valamint a nem festés és a rosszságuk fényes színét.

A bikaviadal természetes ellenségeinek tekinthetők:

  • Outlet-Rebel.
  • Cunnitsa.
  • Bagoly.
  • Macska, mint vad és otthonos.

Amikor a bullfiningok az állományok takarmány összetételében vannak, különösen észrevehetővé válnak ellenségeikért. Ezenkívül a madarak éberséget veszítenek. A helyzetet súlyosbítja az a tény, hogy a bikaviadalok nem nevezhetők magas repülési jellemzőkkel. Nervy a levegőben, és ritkán sikerül elkerülni a ragadozók üldözését.

Érdekes pillanat! A nagyobb biztonság érdekében a készségek gyakran szomszédosak a zöld, pásztorok vagy izgalmak állományaihoz. Az első zavaró sírásoknál a boszorkány megpróbál egy veszélyes helyet hagyni.

A forma lakossága és állapota

Szó szerint az elmúlt 10 évben a bikaviadalpopulációk sokkal kicsiek lettek. A rendes madarak kategóriájából a Bullfinches ritkán fordult. Az ilyen negatív tendencia fő oka az élőhelyük tollaságainak megfosztása, bár az ilyen tényező negatívan befolyásolja a számot és más típusú madarakat.

A fókuszpopulációra gyakorolt ​​tényezők:

  • Az erdei ültetvények emberének elsajátítása.
  • A környezeti helyzet állandó romlása.
  • Az erdei ültetvények elveszítik a minőségi mutatókat, így a madarak nem találnak ételeket magukért.
  • Mode mód mód.

Példaként, akkor megteszi az Azori bully, ami kiderült, hogy a kihalás szélén csak annak a ténynek köszönhető, hogy valaki másnak a növényzet jelent meg a sziget San Miguel. Ezért hatalmas munkát végeztek, amikor visszatérnek az ilyen helyeken ismerős növények szigetére. Ennek eredményeképpen ezeknek a madaraknak az állata 10-szer nőtt, 40-400 emberből.

Ezért a "kritikus állapotban" megjelenés megkapta a "veszélyes állapotban" állapotot.

Végül

Az a tény, hogy a szakértők szerint a megfélemlítés csata haszontalan madár, a legvalószínűbb, hogy lemerült a tudósok, mert a természetben minden nem könnyű megtenni, de ahhoz, hogy fenntartsák a környezeti egyensúly a természetben. Lehet, hogy a természetünk szenved, hogy vannak hasonló szakemberek és ilyen nyilatkozatok készítése. Egy ember, akkor jobb, ha nem zavarja ebben a folyamatban, amint az óriási problémákat napjainkban kapcsolatos negatív következményei az emberi tevékenység létfontosságú.

A Snegiri nagyon vonzó madaraknak számít, amelyek nagyon érdekesek megfigyelni, különösen télen, amikor megérkeznek a kertekben vagy a parkban. Sajnos a közelmúltban nagy ritkaság lett.

Télen, különösen a hóesés után, a madár tollazat fényes foltjai különösen jól észrevehetőek, fehér alapon. Hol élnek a snegiri és a mellek?A városi negyedek leggyakoribb vendégei ebben az időben a mellek - a verébek kis madárja, amelynek megkülönböztető jellemzője a mell és a nadrág citrom-sárga tollazat. Vannak kevésbé gyakran bullfires, amelyek könnyen megtalálhatók az élénk málna emlő színben. Mindkettő és más madarak télen télen találkoznak télen, de a hő kialakulásával valahol eltűnnek. Hol élnek a snegiri és a mellek, talán repülnek a hidegebb szélekre?

Bullfigri - Bird Bright

Télen, Snegiri ült az ágakon, úgy néz ki, mint az érett almák, csodálatosan nem szakadt az őszi szél. Az emlő fényes krémes tollazata messziről észrevehető, köszönhetően a madarat nehéz megzavarni más verébekkel. Ismerősnek kell lennie, hogy csak a férfiaknak van egy kifejező színező melle, és a női, a természet egy egyszerű barnás "ruhát" azonosított.

Az orosz bikák inkább élnek, ahol a tűlevelű erdők növekednek, mert a téli étrendjük főételei azok a magok, amelyeket a kúpokból erős csőrükkel nyitottak. Ugyanakkor nem hagyják figyelmen kívül más típusú magokat - Maple, Olhov, Ash stb. A fényes madarak szeretik a vének vagy rowan bogyókat, és túlnyomórészt magokat fogyasztanak, és a test a földre csökken.

Ha letétbe kerül, hogy repüljen az udvarra, akkor könnyen meghatározható a bogyók jellemző maradékai a ripper vagy könnyedén. Nyáron szívesen táplálják a vadon élő gyógynövények magjait - hattyúk, lovasok, reurenika stb.

Hogyan él a nyakkivás?

A mellek valójában nagyon kicsiek: súlyuk csak 15-23 gramm. Annak érdekében, hogy ne másznának télen, folyamatosan meg kell találniuk és enni bogyókat és magokat, és ha szerencsés vagy - akkor a rovarok kéregéből felzárkózni. Hol élnek a snegiri és a mellek?Szinte az összes olyan idejét, amelyet az élelmiszer keresésére fordítanak. Ez az egyik leggyakoribb madár Európában, ahol mindenütt él, ahol a fák vagy cserjék nőnek - kertekben, erdőkben, parkokban, sőt nem nagyon zajos városi utcákon.

Az ornitológusoknak több mint hatvanféle sejtjei vannak, amelyek különböznek egymástól, a tollazat és az életmód színe. Az országunkban a nagy címek, a mocskosok, a moszkva és mocsári vakok a leggyakoribbak. Ezek a madarak szinte mindenütt megtalálhatók, Krasznodarból és Krímtől a Távol-Keletre és a Premongatrate területekre.

A déli régiókban túlnyomórészt rendezõ életstílust vezetnek, míg az északi fényes a hideg időjárás kialakulásával inkább a meleg és kedvezőbb élek domborodása.

Miért láthatók a bikaviadal és a kék télen?

A veréb-leválatok kis képviselői szinte egész időtartamra kényszerülnek az élelmiszerek szentelésére. Nyáron az élelmiszer kitermelésének feladata könnyen megoldható, mivel az élelmiszerekben és magvakban megfelelő rovarok szó szerint minden lépésben. Télen, az erdőkben és kertekben, hogy nehezebb élni, így a madarak közelebb kerülnek az emberi házhoz. Itt és élelmet találjanak könnyebb, mint az emberek folyamatosan dobja el a kenyeret kukoricadara és leteszi a madár etetők, és ez nem olyan nehéz megtalálni egy meleg helyet éjszakára valahol a tető alatt.

A tél végén, amikor a föld felébred, és számos hibát és pókot, dallamot és bikaviasztást végeznek a felszínen, és a városoktól közelebb a városoktól a közeli erdőkhez, kertekhez és parkokhoz. Ott, a lombozat zöldövezetében, félreeső helyeken, a fészkeket kívánják, a tojások halasztott falazatai vannak, majd gondoskodnak az utódokra. Hol élnek a snegiri és a mellek?Csak egy gondos megfigyelő képes lesz észrevenni egy kis moziat vagy egy whiser bullfint a vastag ágakban. Ezért úgy tűnik számunkra, hogy a madarak nyárja elrepül a széleinkből valahol, bár valójában csak az élőhelyüket megváltoztatják.

Snegir, egy közönséges bullfinch (lat. Pyrrhula pirrhula) - a pirrhula nemzetség jól ismert képviselője. A jellemző színének köszönhetően ez a madár könnyen felismerhető. A leggyakrabban a télen a zaklatás télen látható a városban - szeretik a Rowan bogyók megérintését. De egy természetes kérdés merül fel - ahol Snegiri. Töltsön nyarat? Hol repülsz el? Melyek ezek a meleg élek?

Találjunk többet ...

A kis madár területe nagyon kiterjedt. Bullfigin Európában, Front és Kelet-Ázsiában, Szibériában, Japánban él. Mind a hegyvidéki, mind az alföldi erdőkben élhet, elkerülve csak ízesített részeket. Oroszországban a madár erdőben és erdei sztyeppei zónákban él, ahol nagy mennyiségben találkozhat tűlevelű fákkal. Leginkább a folyók völgyeiben található bullfinerek. SneGier - egy kis madár, méret a verébből, bár vizuálisan és nagyobbnak tűnik. A férfiaknak jellegzetes színezése van, amely könnyű megkülönböztetni őket más madaraktól. Az arcok, a nyak, a hasa és oldala fényes piros. A szín intenzitása az ömlesztett és egyedi jellemzőitől függően változhat.

A centrifugálás és a vállak a madárban szürke, és a fején van egy fekete "sapka". Az összegzés sokkal szerényebbé válik. Nyak, arc, hasa és oldalai szürke-barna. Vállak és hetesek - szürke, és a hátsó barna-barna. A fej a tetején van, a szem és a csőr, valamint a férfiak, a fekete színben. Láttad a bikaviadal a városban télen, de nem látták máshol máshol.

Azonban az Oroszország középső csíkjából Snegiri. Általában nem repülnek el. Snegiri. hivatkozni Szedved madarak . Vagyis ragaszkodnak a kis területükhöz, és nem repülnek bárhol. És látjuk a télen a téli közelében a házak néha, mert ha havas és fagyos tél, majd, mint más madarak, vannak nincs mit enni, mert repülni nekünk élelmet keresve, és akkor nem sokáig. Ő maga csak néhányszor látta, hogy Ukrajna erdei sztyeppei övezetében él.

Nyáron tűlevelű erdőkben élnek, a fák, bogyók, gyümölcsök, magvak veséje által táplálkoznak. Csendesen és észrevétlenül viselkednek a fák koronáiba rejtve, így nagyon nehézkesek. Télen az élelmiszer megtalálása sokkal nehezebbé válik Snegiri. És mennek a városba. Az érdekek élő északi szélességi repülnek meleg élek a téli, néha így járat hatalmas távolságok.

Találkozhat a mediterrán országok telek, valamint Afrika északi részén, és még Alaszkában is. Pernaya visszatér a szokásos fészkelőhelyekhez március végén - április elején, és a nő majdnem azonnal elkezd fészket készíteni.

By the way, a Bullf9 nyáron találkozhat a kaukázusi, ahol a kisebb kaukázusi alfajok fészek. Az USSURI SNEGIR a Távol-Kelet és Sakhalin déli részén található, egy szürke bullfinch - keleti és középső szibériai déli szélén. De a szokásos bullfinings, mindezek az alfajok kisebbek, mint a fényes szín. A szokásos iskola relatív rokonai - fészkelő Altai Mongóliai Bullfinchben és egy hosszú születésű bullfinch (Urgus), Southern Szibériában.

Fotó 6.

Fotó 7.

Fotó 8.

Fotó 9.

Fotó 10.

By the way, ne feledje ezt a kérdést:

Miért soha nem látjuk a gallows?

 и 

Ki lőtt a madárban?

. De azt mondják, van

Papagáj - gyilkos juhok

 и 

Ijesztő madár pelikán! Az eredeti cikk az oldalon található Inforos Link egy cikkhez, amellyel ez a példány készült - http://inoglaz.ru/?p=54129

Ahol Snegiri nyáron él: érdekes információ a nagy ömlesztett nyári élettartamáról

Snegir (Latin név - Pyrrhula Pyrrhula) - A madár nagyon kicsi, kicsit nagyobb, mint a veréb. Ez az énekes madarak egyik leginkább számos családjának képviselője. A család más madarai jól ismertek - ez a pergles, a Greenushki, Shcheglas, az arcok, a lencse, a csibék, stb mindegyikük, viszont alkotják a verébek leválasztását.

A bullfint több mint kétszáz évvel ezelőtt írta le a svéd naturalista Karl Linneem.

Arról, hogy mi az a bullfinch, mi az életmódja, ahonnan az étrend, valamint arról, hogy ez a madár a nyáron él, és ahol télen elmondta ebben a cikkben.

Kinézet

Ki nem tudja, milyen ömlesztett? A kicsi madár bájos képe, egy élénk színű mellével jól ismert, és gyermekkorból származik minket. Tehát itt egy bullfied amerikai - vörös vagy vörös-rózsaszín oldalak, has és madár arcok egyik fő jellemzője.

Lehetetlen, hogy ne figyeljen a madár másik jellemzőjére - fekete kalap, lélegzetelállító területek a csőr és a szem körül. Érdemes megjegyezni azonban, hogy nincs ilyen "fejboron" a csibékben.

Bullfinch closeup

A legnagyobb farok toll és szárnyak repülnek és kormányoznak - fekete fém blu. A vállak színe és a hím és a nők hátulja kissé eltér - leggyakrabban szürke-kék, néha szürke, más árnyalatokkal.

Azonban a szín intenzitása nem csak az alfajoktól függ, hanem a találkozott példány egyedi jellemzőiből is. Például a család képviselője az Azori-szigeteken ismert, a tollazat színe, amelynek teljesen hiányzik a piros árnyalat. Éppen ellenkezőleg, a kaukázusi duzzasztási alfajok egy fényes, szokásos számunkra megkülönböztetik.

Emellett a női és a vállak és a has, mindig szürkés, esetleg barna acél dagály. Ez az, hogy nem olyan okosak, mint a férfiak.

A bullfiner nagy részét is tartalmaznak, van egy ágy is. De általában egy felnőtt madár hosszúságú teste általában nem haladja meg a 13-15 cm-t. WingsPan - legfeljebb 25-30 cm. Rendes testtömeg - 34

Bullfinch télen

Hol él a BullFire?

Ez a madár az erdőkben, kertekben, parkokban él - mindenhol, ahol vannak fák jó aljnövényzetekkel. A bullfinch menedékjogot és ételt talál minden erdőben, de leginkább előnyös vagy tűlevelű, különösen lucfenyő. Csak az utóbbi gallyakon, az ornitológusok szerint, leggyakrabban gondoskodnak a behatoló fészket.

És egyáltalán nem fogja találkozni ezekkel a madarakkal a hegyvidéki területeken, a fák nélkül, a tundrában, igen egy leplezett sztyeppében.

Így a Bullfinch az Oroszország, Európa (Észak-Spanyolországig és Görögországig) az erdők szokásos lakosa, részben ázsiai országok. Ez magában foglalja a Kamchatka, Szibéria, Japán is.

Férfi és nő

Nyáron és télen a zaklatás a nagyvárosok parkjaiban található. Az erdők tömeges erdőirtása miatt a madár kénytelen volt, hogy úgy tegyen, mintha a park bozótában lenne, és megszokja az emberi jelenlétét. De a kertészek nem tetszettek a bikaviadal - végül is, eszik a veséket, sőt a fiatal fák, beleértve a gyümölcsöt is. Ugyanakkor bebizonyosodott, hogy a tollak nem szívesen táplálkoznak kulturális kirakodás, hogy „támadás” a kerti fák és cserjék csak croppedions, amikor hiányzik a magot és gyümölcsöt más növények.

Életmód

Snegiri - monogám madarak. A nőstény a tojásokat kétszer fekteti a szezonra - április és augusztus között. A fészek a mély cserjék bozótákban, 2-5 méter magasságban a talaj felett, egy egyszerű csésze alakú forma épül, mint általában egy női személy. A falazat általában 4-7 tojásból történik. Tört tojás kis piros foltokkal. A második hét női faszerkezetét kapja meg, ebben az időben a férfi táplálja. Amikor a csibék megjelennek, már mindkettő házastársak táplálják őket, hozva őket a goofhoz.

Családi család

Csak a csibék nőnek fel annyira, hogy a fészek elhagyhatják, a nő és a férfi elkezd felkészülni az új falazatra. A fészket a parazitákból tisztítják, vagy egy új építésű. Érdekes, hogy az első kőműves fiatalok általában nem messze vannak a lakástól, és időről időre, gondoskodó szülők táplálják a "Senior" gyermekeiket. Megfigyelés Az emberek beszélnek az esetekről, amikor a CECT SNEGYY vigyázott ebben az úton és a fiatal mozikról.

Hány nyelv él

A madár életének pontos időtartamáról nehéz megmondani. Természetesen a vadon, az ilyen kis képviselők valószínűleg nem élnek sokáig. Általános módon - 2-4 év. De otthon Snegiri sokkal hosszabb ideig tart: a fogságban lévő egyének várható élettartama több mint 12 éve van.

Étel

Ez a madár, mint az összes tárcsa, táplálja a főbb takarmány növényi eredetű - innen, a tendencia, hogy rendezze az erdőkben. A csirkék etetési ideje alatt azonban a bikaviadal nemcsak a magvak, a bogyók és a vesék, hanem a kis rovarok, a leggyakrabban pókok is elfojtják az étrendet.

Landing Berry (különösen Ryabina, Hawthorn), Bullfinch nem eszik a testet, csak a magot fordítja. Ebben a madárban segít egy rövid csőr éles élekkel, majdnem olyan erős, mint egy papagáj.

Bullfinch télen

Csak mindenféle magok a kedvenc Snegiree csemege, valószínűleg felhívta a figyelmet azokra, akik megpróbálták etetni őket télen képen kenyeret.

Hol vannak a snegiri a nyáron?

Az ilyen típusú madarak legtöbb képviselői, mint a többi tekercs, nem repülnek bárhol. Egy jól ismert történet, hogy a Bullfinch egy téli madár, amely nem tartja meg a nyári klímát, és csak melegebb, távoli élek - fikció, de csak részben. Innen, az úton, a tollas neve, amely csak a hideg és az első hóval jelzi megjelenését. De valójában arról, hogy hol élnek a bikaviadalok a nyáron, vannak más információk is.

Tehát Krasnogruda leggyakrabban ülő madarak. Előestéjén a téli hónapokban, a tét a bikaviadal konvergáló csak azokon a helyeken, ahol a fagyok tartós és kemény, ez egy tajga egyes területein Szibériában, a Szahalin. Hol repülnek ezek a taiga képviselői? A fajok biológiája még mindig nem ismert az ornitológusoknak, de világos, hogy ezek a tollok hatalmas távolságokba kerülnek, választva a téli távoli déli széleket. A tudósok rendelkeznek azzal a céllal, hogy vitatkozzunk arról, hogy a téli bulfitok a Földközi-tenger partján, az afrikai kontinens északi részéhez és az Alaszkában is.

A "mi" bullfinches

Miért, nyáron "az ő" bullfirírjaink, szinte nem találkozunk? És az a tény, hogy a viselkedésében meglehetősen titkos madár. Előnyben részesíti a vastag aljványt, hogy szabadon nyitott helyeken, shryryaya ott a fák ágak és étkezések keresése. Ha meg akarod látni, hogy hol élnek a bikaviadalok a nyáron, akkor keressük meg őket a komor hatásos fenyőfákban, de nincs olyan könnyű figyelembe venni a kis PTAH-t. Igen, és fészkek, ő is elrendezi a bozótokat, távol az útvonal-sebes ösvények.

Két gazember

Fordították a latin szó pirrhula azt jelenti, "Fiery" - Ez a madár úgynevezett piros ruhájára. Azonban a nyáron a térség tollazata elhomályosul. És a hangja, viszonylag csendes, alig világos a zajos madár multipath között.

Télen nehezebbé válik a takarmány az erdőben az erdőben, itt vagyunk időnként, és szerencsés, hogy megfeleljen ennek a vörös hajú Pichuga az udvarok származó lakóépületek, a városi kertek és parkok. A hófödte fák hideg idején távolról látható. De még azok is, akik találkoztak bikaviadallal, nem szokásos esetet. Nézte a kis madarat, amely inkább titokban és észrevétlenül viselkedik, sokáig nem lehetséges. Nem azért, hogy semmiben van-e hit az emberekben, amely szerint a bikaviadal azt jelenti, hogy hamarosan örömteli híreket kap.

Szóval hol élnek a bikaviadalok nyáron? Igen, ott, hol és télen.

Bullfinch a házban

Természetesen néhányan azt állítják, hogy ezek a madarak titokban és megijedtek. Végtére is, hosszú és nagyon sikeresen tartanak otthon sok szerelmes. Snegir - az egyszerű háziállatoktól. Ez a madár elegáns tollazatokkal rendelkezik, és tudja, hogyan adhat ki hangos és kellemes trillt. Lehet Tame, és mondjuk, hogy még nagyon egyszerű legyen.

A közelmúltban elkapott bikaviadal, amelyet a ketrecbe ültetnek, általában könnyen megsérültek. Megverte az új lakásának rúdját, és születhet. Ezért általában ajánlott kötni Madár szárnyak. Csak egy héttel később a Pernata-t általában fogságban kell elsajátítani. Ő hozzászokik egy olyan személyhez, aki a közelben van, a keze és hangja. A normál élettani hang fenntartásához ajánlott a madár előállítani a cellából, hogy repülhessen a szobában. Rendszerint a sejt nem zárja be - a bikaviadal maga megtalálja a "otthon" hátát.

Snegiri egy ketrecben

Azonban a vadonban a bikaviadal tökéletesen elvégezhető személy nélkül. Ráadásul a gazdasági tevékenységek és az erdők csökkentése hozzájárul a madarak számának csökkentéséhez. Ami valószínűleg megtartja őket az emberekről.

Most már tudod, hogy hol él a Bullfin nyáron, és hol télen.

Ahol nyáron bikaviadal van

A Krasnogruda jóképű Snegir egy erős fagylal és ropogós lábakkal jár. Meztelen fák, barátságos madarak érleltek, elkezdenek elrejteni egy skarlát lángot, és festékek egy monokróm téli tájba.

A Snegiri hőségének első sugarai elrepülnek, egyedül hagyjuk minket a jövőbeni hővel, a nyárfajtával és a városi porral. Azonban, hogy megfeleljen a PTAHU-nak a júliusi délben, ezért nem kell az állatkertbe menni.

A Bullfinch a tekercsek rendezvényei, így a meleg időszakban nem hagyja el az éghajlati csík korlátait. Április közepétől a madarak madarak elkezdnek megszervezni az erdei bozótba, ahol a fészkek a fák tetejére épülnek.

A középső sávban és a déli részben előnyben részesíti a sziklák sűrű koronáit, és a tűlevelű erdőkben a fenyőfák legtöbb csúcsához zárva vannak. Az ornitológusok egy sötét erdővel rendelkező folyóvölgyekben szereplő képviselők legnagyobb koncentrációját jegyzik.

A tavaszi távozás oka az erdőbe az utódok eltávolításának szükségessége. Városi zaj, rengeteg ragadozók és egyszerűen fészek ravers hozzájárul a kényelmes reprodukcióhoz. Másodszor, a tavaszi duzzanat duzzanat bővíti a madár étrendjét, és a növényfajok fajta az erdőben az éhes téli időszak után támogatja a telítettséget.

Ahol nyáron bikaviadal van

A csibék megjelenése nagy ömlesztett vadászatokat mutat. A nyári időszakban különböző kisértékűek halászatának esetei a biológusok. Ne habozzon madarakat a komló dudoraival, így a távoli kerti helyszínek tulajdonosai is lehetősége nyílik a nyáron is.

A hangszóró specialitása egy tudományos környezetben található spóra. Az a tény, hogy a madarak nem esznek bogyókat és az egész előnyeit. Először is érdekelnek a magmagok. Az ornitológusok azzal érvelnek, hogy ilyen módon csökken a vetőmagok a kártevők számára.

A Snegiri aljzatok a fák tetején helyezkednek el a törzstől a törzstől. Ez növeli az utódok védelmét a Kunits és a vad macskákból. A fészek tálat a korona vastag helyén építették, hogy elrejtse a YastreB-Rewtage vagy a baglyok szemétől.

Novembertől a megerősített csibék a szüleikkel együtt közelebb kerülnek az emberekhez. Január-februárban a takarmány mennyisége minimális, így a bullfinches igyekszik a parkokban és kertekben, elutasítva a fagyasztott bogyókat.

Azok, akik a nyár nagy részét kívánják teljesíteni, a következő algoritmus szerint érvényesnek kell lenniük:

  • Az erdei bozótba megyünk, a tűlevelű fajták túlsúlyával;
  • Ha van egy folyó a közelben - az esélyek növekednek;
  • Találunk lucfenyőt vagy nagy nyírokat;
  • Keresünk a fészek távcsövét a hordóból.

Nagyon segítesz nekünk, Ha megosztja a szociális hálózatokban lévő cikket, és így. Köszönöm ezt.

Feliratkozás a csatornánkra.

Még több történet olvasható a helyszínen "Madár otthon" .

Minden ember tudja, hogy vannak madarak rendezettek, és vándorló. Az a tény, hogy néhányan a téli meleg szélekre repülnek, mindenki ismert. De ahol a bikaviadal a nyáron repül, és általában repülnek - nem mindenki tud róla. Ez ebben azben van, hogy most kiderülünk.

Hol fog repülni a készségről nyáron

Kinézet

Mielőtt megértené, hogy hol van a bikaviadal a nyáron, érdemes eldönteni, hogy ez a madár néz ki. Tehát a dimenziókkal egy kicsit több veréb, az operenim elég bolyhos. Érdekesnek tűnik, hogy a fényes vörös mell jellemzője kizárólag a meghatározott madarak férfiak számára, ugyanolyan szürkésbarna színű mellében. Ami az élőhelyet illeti, ezek a madarak egy tűlevelű és vegyes erdőkben élnek, és a "bullfight" név a "hó" szóból származik.

Az élet télről

Mit csinálnak ezek a madarak télen, hideg évszakban? Tehát kis darabokban élnek átlagosan 7-10 egyének. A hidegebb az utcán és a fagy, annál nagyobb a drága adatok. Ők csak az ágon ülnek, időről időre repülnek, hogy ételt kapjanak. És egész nap. A madarak sötétségének megközelítésével keres egy bokrokat vagy rejtett ágakat, hogy az éjszakát töltsék. A tél első felében, a madarak ebben az időben, többnyire a természetben, csendben, csak hallja a csendes "du-du". Amikor a tél a fél fordulata, a nap ragyogóan ragyog, a bullfding-től, amit hallhatsz egy egyszerű dalt. Mivel a hő és a tavasz közeledtével, ezek a madarak énekelnek egyre hangosabb lett, körülbelül április közepén egyszerűen eltűnnek, és beállta előtt megfázás, kevés ember látja őket, és nem mindenki hisz, merre mentek.

ahol a bikaviadal a tél után repül

Nyári idő

Sokan lehet, hogy érdekel a kérdés, hogy hol Snegiri repül a nyári és elszáll egyáltalán. Tehát úgy tűnik, hogy valaki, hogy a migrációs madarak elveire kerülhetnek a hidegebb régióknak. De teljesen rossz. Bullfinch a természetben - a madár rendeződik, és nyáron egyszerűen elrejti az emberi tekintetét, sűrű erdőkben rejtőzködik, amelyeknek. Mindazonáltal azt kell mondani, hogy ugyanazok a bikaviadal repültek nyáron a városoktól, és sűrűn lakott emberek rámutatnak a félreesőbb helyekre. A lombhullató fák vastag ágaiban vagy a karácsonyfa legmagasabb ágaiban fészkekkel fognak jönni, ahol senki sem kaphat, vagy meg nem láthatja őket. Ezért nyáron meglehetősen nehéz megnézni ezeket a madarakat, mert ügyesen elrejtik egy személytől, gyakorlatilag anélkül, hogy magukat adnának.

Miért közelebb az emberekhez a téli bullfinch?

Miután megértettük, hogy a nyáron a hidegebb éleknél legyőzte, érdemes néhány szót mondani arról, hogy ezek a madarak miért a téli nyúlik a zsúfolt helyeken. Minden egyszerű: a takarmány keresése. A madarak esetében minden nem hideg (végül is, a hőmérsékletük átlagosan 41-42 fok, és az éhség. A takarmány hiánya rosszul érinti a toll testét, gyorsabban fagyasztották, és még egy egészséges madár is meghalhat. Ebben az időben, az erdőben nagyon nehéz az erdőben, így a bikaviadalok repülnek, ahol vannak emberek, és ahol jobb lesz. Ezeknek a tollasnak a legnehezebb ideje, amikor a könnyű nap a legrövidebb - december-januárban, akkor láthatja az első bikabírokat a városok utcáin. Amikor az élelmiszer, könnyen megtalálhatja az erdőben gyakrabban, a madarak visszatérnek a kényelmesebb helyzethez, így zsúfolt városok és falvak.

Lee kibaszott iskolák nyáron

Táplálkozási madarak

Miután megértette, hogy a bikaviadal a nyáron repül, érdemes néhány szót mondani arról, hogy ezek a madarak eszik. Néhány következtetést lehet tenni, csak a csőrükre nézve. Tehát elég masszív, és úgy tervezték, hogy megtörje a különböző magokat és kis dióit. Azonban nem a féreghibák elkapására. Továbbá ezek a madarak táplálják a fák vesékét, a különböző bogyókat, kilátással a magokra, és teljesen eldobják a testet.

Fogság

Miután megválaszolta azt a kérdést, hogy hol a bikaviasszia a tél után (csak az erdőben marad, ugyanabban a csíkban marad), érdemes néhány szót mondani, és hogy ezek a madarak fogságban maradjanak. Tehát azonban megengedett, de a cella duzzadásához tágas, magas, az alján mindig friss homok és víz kell lennie. Fontos megmondani, hogy ezek a madarak szeretnek úszni nagyon, így szükséged van egy kis fürdőre számukra. Ami a táplálkozást a fogságban lehet, lehet különböző bogyók és magvak, de továbbá fontos, hogy friss zöldeket, valamint reszelt sárgarépát adjon. Ami a hőmérséklet-rendszert illeti, könnyű kitalálni, hogy ezek a madarak, mint a hűvösség, és elrejtik a hőt. Ezért a sejt jobb, ha hűvös helyen helyezkedik el, de ahol van egy napfény, a madarak számára nagyon és nagyon fontos. A bikaviadalokat is páros vagy még a zenekar is tárolhatják, és madarakkal és más típusúak.

Snegiri nyáron repül

Haszon

A fentiek után logikus kérdés merülhet fel: milyen előnyökkel jár a bikaviadal? Először is, természetesen kellemes hangok énekelnek. De ez nem minden. Itt például a Berry Bird megkísérelte és ült a felső ágon, hogy megtisztítsa a csőrét. Néhány rowan magot söpört le, és a földre esett, miközben új TRE-t adott. És a végtelenségig, mert a madár elég gyakran eszik.

Добавить комментарий