Gdzie latać latem życia bilard, gdzie można spotkać się w zimowych ptakach wędrownych

Oczywiście wszyscy ludzie wiedzą, że są osiedlone i ulotne ptaki. Niektóre z nich latają do zimy w ciepłych krawędziach - wszyscy są znani. Ale co Gdzie lata latem gil I czy odlatują gdzieś gdzieś, nie wszyscy są znani. Jest w tej sprawie, że sugerujemy zrozumienie naszego artykułu. Jednak przed przejściem na najważniejsze, najpierw odświeżmy pamięć, a najpierw pamiętajmy, jak billfinch w ogóle patrzy.

Oczywiście wszyscy ludzie wiedzą, że są osiedlone i ulotne ptaki. Niektóre z nich latają do zimy w ciepłych krawędziach - wszyscy są znani. Ale co Gdzie lata latem gil I czy odlatują gdzieś gdzieś, nie wszyscy są znani. Jest w tej sprawie, że sugerujemy zrozumienie naszego artykułu. Jednak przed przejściem na najważniejsze, najpierw odświeżmy pamięć, a najpierw pamiętajmy, jak billfinch w ogóle patrzy.

Wygląd

Walklizacja - mały piękny ptak (Niewiele więcej wróbla), o ładnym puszystym upierzeniu. Jednym z ciekawych faktów tej rasy ptaków jest to, że charakterystyczna jasnoczerwona pierś znajduje się tylko na mężczyznach, żeńskie pióra są szaro-brązowe. Pasek lasów mieszanych i iglastych jest głównym siedliskiem określonej rasy ptaków. Nazwa "walk byków" wydarzyła się ze słowa "śnieg" prawdopodobnie dlatego, że ta rasa była widoczna najczęściej w zimie, kiedy wszystko wokół jest pokryte białym śniegiem i nie ma więcej ptaków wokół żadnych ptaków, z wyjątkiem tych wędrownych przystojnych dłoni z czerwonym pierś.

Życie zimowe luzem

Co dzieje się z tymi ptakami w zimnym sezonie zimą. Zazwyczaj mieszkają w małych stadach 7-10 sztuk . Colder temperatura powietrza na ulicy, tym mniejsza będzie masywna. Mogą po prostu usiąść na gałęzi lub liniach sprzętu i tylko od czasu do czasu gdzieś odlecieć, aby uzyskać jedzenie. I zdarza się cały dzień. Wraz z wystąpieniem ciemności ptaków zaczynają szukać miejsca do spania: może być ukryte gałęzie w drzewach lub grubymi krzakach.

W pierwszej połowie zimy Ptaki zachowują się dość cicho, tylko czasami w tej chwili w tym czasie można usłyszeć dzwonienie "du du". Po tym, jak zimy idzie na pół kroku, bullfinches zaczynają gromadzić się w duże stada, gdzie można usłyszeć prostą delikatną śpiew. A im bliżej wiosną i ciepłem staje się głośniejszy i częściej te ptaki śpiewają swoją piosenkę. Wraz z wystąpieniem kwietnia, spotykają się motorami do dużych stad, bliżej środka miesiąca znikają i daleko od wszystkich wie, gdzie idą.

Lifestyle Snegia.

Letnie życie luzem

Więc gdzie lato Snegiri w Rosji latają? Można założyć, że, podobnie jak inne ptaki migracyjne, w poszukiwaniu bardziej korzystnych warunków, leć z powrotem, gdzie lato jest zimniejszy. Jednak ten wniosek można wykonać tylko wtedy, gdy nie znasz jednej prostej prawdy: Gilfinch - osiadł ptak. Tak, więc nie może nigdzie leci, ale tylko ukrywa się z ludzkiego oka grubych zarośnięć i lasów . Wyjątek może być tylko jedną zasadą : Snegiri leci zimą z gęsto zaludnionych miast w wioskach lub wsie w poszukiwaniu zacisznego miejsca i wygodnego życia.

Ten ptak ptaków mieszka tam swoje gniazda. gdzie nie zobaczą oka danej osoby. Te miejsca mogą być:

  • gęste drzewa liściastych;
  • Makushki wysokie drzewa iglaste;
  • Rzadziej krzewów, których bliskość nie ma ludzi.

Dlatego obserwowanie tych ptaków w lecie jest dość trudne. Są bardzo umiejętnie ukryte przed ludzkim okiem i praktycznie nie dają się.

Jak spędzić letnie gil

Dlaczego w zimie billfinchs latają do ludzi

Więc teraz wiesz, gdzie latać do nas w zimie Snegiri. Ale dlaczego są tak umiejętnie ukrytych przed osobą latem, a jednocześnie, one sami latają do naszych domów w zimie? Wszystko jest bardzo proste: są zmuszeni zostać bliżej osoby w poszukiwaniu kanału. Dla ptaka tej rasy nie jest zimna dla ptaka, ponieważ ich temperatura ciała wynosi średnio 41-43 stopni i głód. Nawet dla zdrowego ptaka Niedobójstwo paszy może niekorzystnie wpływać na jego ciało i będzie bardzo szybko zamrozi. W sezonie zimowym znajdujesz jedzenie w lesie - zadanie nie jest płucami, więc bullfinchy są bliżej ludzi, w których zawsze można znaleźć, co można przyzwyczaić.

Najtrudniejszym czasem roku dla tych piór jest koniec grudnia - początek stycznia. Jest to samotny czas, kiedy dzień światła jest najbardziej krótki, a walki byków można znaleźć w ogromnej ilości nawet na ulicach miast. Kiedy nadchodzą zimne przejścia i wiosna, znalezienie żywności w lesie nie jest dużo pracy, a ptaki powracają, pozostawiając wioski i zatłoczone miasta.

Ptaki żywieniowe.

Po zrozumieniu, gdzie byli bójcze spadają latem, warto powiedzieć kilka słów Co karmi tę rasę ptaków . Niektóre z wniosków o ich diecie można zrobić, tylko patrząc na ich dziób. Jest bardzo masywny, co oznacza, że ​​ma na celu złamanie małych orzechów lub nasion. Jednak taki dziób nie jest odpowiedni do łapania błędów i robaków. Ptaki wolą jeść różne jagody, z których jedzą tylko nasiona, a ciało jest po prostu emitowane i nerki drzew.

Życie w niewoli

Po uczeniu się faktu, że golenia mieszkają latem w lesie i grubych zaroślach, aw zimie znowu wrócili do ludzi, myśląc o: Czy to możliwe, aby utrzymać ten ptak w niewoli? Ten typ treści jest dozwolony Jeśli wykonujesz kilka ważnych warunków:

  • komórka musi być wysoka i przestronna;
  • Na dole mieszkania powinno być zawsze świeże piasek;
  • Warto zainstalować małą kąpiel wodną, ​​ponieważ ta rasa ptaków uwielbia pływać.

W odniesieniu do odżywiania w niewoli. Różne nasiona i jagody mogą służyć jako karmę do wybrzuszenia. Jednak ponadto konieczne jest oddanie ptaków z marchwi z terrancją i świeżymi zieleniami. Z systemem temperatury wszystko jest całkiem jasne. Snegiri Love Cold. , A ze ciepła próbuje się ukryć, więc konieczne jest umieszczenie klatki w chłodnym miejscu, ale nie zapomnij o wystarczającej ilości świetle słonecznym, ten czynnik jest ważny dla ptaków. Snegrees mogą być trzymane małe grupy lub pary, umieszczając w komórkach ptaków różnych typów.

Siedlisko przykrywa lato

Zasiłek

Po tym wszystkim, że zostaliśmy dotknięci w tym artykule, pojawia się pytanie: A co dobre może być z bullfinera ? Na początku jest to przyjemne dźwięki, które publikują ptaki, kiedy śpiewają. Nie ma nic piękniejszego niż budzenie się z zimnym zimowym porankiem z pierwszymi promieniami słońca, idź na podwórko i usłyszeć tę piękną muzykę.

Jednak, aby dać estetyczną przyjemność Co są zdolne do tych stworzeń. Snegiri odgrywają ważną rolę w rozprzestrzenianiu się różnych nasion na ogromne terytoria. Tutaj, na przykład, wioska ptaka do jedzenia jagód Ryabina i przypadkowo upuściła jeden z nasion na Ziemię i biorąc pod uwagę fakt, że golenia są w stanie latać na duże odległości, jagody, które przyniosły ten ptak, może wzrosnąć daleko od tego, gdzie je teraz. Okazuje się więc dzięki małym plastrowym tworzeniu w nowej lokalizacji było całe życie drzewa.

Wideo

Ciekawe informacje o dranie, które możesz dowiedzieć, patrząc na nasze wideo.

SNEGIRI to wyjątkowe ptaki, których nasi przodkowie nazywali poprzeczkami. Chętnie zawierać je w domu, podczas gdy ptaki łatwo pamiętały popularne melodie. Ten ptak utrudnił wokal i dźwięki bez większego wysiłku, więc nazywano go rosyjską papugą.

SNEGIRI: Opis.

Nasi specjaliści znani są o jednym borówku, który jest wliczony w rodzinę kołowrotków. Przetłumaczone z łacina nazwa ptaka oznacza "ognisty".

Istnieją dwie wersje nazwy "SNAGIR": Jeden z nich stwierdza, że ​​nazwa wynika z faktu, że z początkiem zimy, te ptaki migrują w cieplejsze miejsca, a druga wiąże się z tureckim słowem "snog", co oznacza Krasnogruda. Stopniowo ta nazwa została przekształcona w nowoczesną nazwę ptaka "SNAGIR".

Wygląd

Wygląd

Uważa się, że przedstawiciele Republiki są brązowymi / nepalami bawołów bawołów, którzy mieszkają w Azji Południowej. Te krewni dalekiego zasięgu są bardziej przypominającym młodych motorów, które tylko nauczyły się latać. Innymi słowy, odległe krewni nie różnią się tak jasnym kolorem. Eksperci uważają, że gatunki azjatyckie jest progenitor, co najmniej 5 nowoczesnych gatunków, które wyróżniają się obecnością charakterystyczną, czarną "czapką" piór.

Ciekawe chwilę! Podobna charakterystyczna "czapka" pojawia się już w dorosłych ptakach, a w pisklątach ta "czapka" jest malowana w cieniu ochry-brązowym.

Snegiari to ptaki, które są znacznie doskonale wspaniale w Wróbli, ponieważ mogą rosnąć do 18 cm długości, a nawet więcej. Kiedy na ulicy jest bardzo zimno na ulicy, wydaje się, że nie jest to wcale małe ptaki, ponieważ billfinchowie utrzymują ciepło do upału upierzenia. Charakter koloru tych ptaków jest taki, że możliwe jest obserwowanie wyraźnego rozkładu głównego koloru, w zależności od części ciała. Z reguły ani różne przecięcia, ani plamy, ani rozwory nie wchodzą do spin.

Dolna część ciała, ton i intensywność koloru są bezpośrednio związane z gatunkami, a także związane z indywidualnymi cechami ptaka. Flip and Steering pióra są różne w kolorze czarnym, z niebieskim metalowym pumpem. Obszar ciała pod ogonem, a także nad ogonem na początku mają czysto biały kolor. Ten ptak ma dość potężny dziób, który przyczynia się do łatwości zmiażdżenia silnych jagód, a także ich kości.

Charakter zachowania i stylu życia

Charakter zachowania i stylu życia

Co dziwne, ale matriarchaty działa w walce byków, a samce są niekwestionowane przez kobiety, którzy mają prosty, luźny charakter. Z reguły liści konfliktów rodzinnych są zawsze kobietami, chociaż nigdy nie przynoszą tych sporów walki. Przy najmniejszych objawach niezadowolonych kobiet, samce natychmiast wycofują się, pozostawiając ukochaną większość szczotek z jagód lub gałęzi, obfitości nasion. Jednocześnie mężczyźni nie są mobilni, w porównaniu z kobietami.

Z reguły te ptaki pozostają w zimie, bez opuszczenia siedliska gniazdowego. Często tworzą liczne stada, co sprawia, że ​​są bardzo zauważalne, zwłaszcza dla naturalnych wrogów. Na pierwszych oznakach wiosennej ofensywy próbują ukryć się przed wścibą oczu w gęste zaroślach zielonych nasadzeń.

Ważny moment! Wraz z początkiem wiosny mężczyźni zaczynają próbować głosowania, siedząc na gałęziach różnych drzew lub krzewów. Jednocześnie samice, chociaż śpiewają, ale nie tak często, a w okresie gniazdowania ptaki zwykle przestają śpiewać.

Snegiri śpiewa nie głośno, ale w sposób ciągły, podczas gdy ich melodie składają się z dźwięków przypominających gwizdek, brzęczenia lub haft. Te ptaki można umieścić i słuchać. Wszystkie gwiazdy motorów koniecznie echo między sobą, ale jednocześnie robią zupełnie inne dźwięki.

Kiedy walczyli z bullfinchami, siadają na tym samym drzewie i zaczynają czyszczyć pióra lub po prostu siedzieć, grubsze i zawracać sobie głowę sobą. Jest jakiś czas i stado, gdy zespół przechylił się i muchy. W tym samym czasie, pod drzewem, pozostawia ślady swojej uczty w postaci jagód i ich kości, a także pozostałości nasion. Życie zimowe walki byków jest związane z faktem, że ptaki są stale złapane przez Melesey, na krawędziach, w ogrodach i ogrodach w poszukiwaniu żywności.

Ile żyje bully

Będąc w warunkach naturalnych, bullfinches żyją około 12 i pół roku oraz w warunkach niewoli, z właściwą opieką ponad 15 lat.

Dimorfizm seksualny.

Dimorfizm seksualny.

Kobieta różni się od mężczyzny wyłącznie natury koloru. W samcach, charakter koloru jest jaśniejszy, więc są zauważalnie wyróżniać się na tle samic.

Ważne jest, aby wiedzieć! Mężczyźni, jak policzki i klatka piersiowa, a także część brzucha, pomalowana w jasny czerwony kolor. Jeśli chodzi o samice, mają takie części ciała pomalowane w nieregularny brązowy szary cień. Samtsov blistry szare i jasne białe umiejętności.

Jeśli chodzi o resztę znaków, samice i mężczyźni nic nie różnią się. Czarne kolory przeważają na gardle, w dziale, a także na ogonie i na skrzydłach. Oprócz czarnego można zobaczyć białe paski. To czarny kolor jest wyraźnie ograniczony z kolorów czerwonych i innych. Młodzi ludzie mają czarne, zarówno skrzydła, jak i ogon. Nie mają też czarnych kapeluszy, które wyróżniają się brązowym, ale przed pierwszą jesienią Molting. Oryginalność koloru, w zależności od podłogi i wieku ptaka, wpada do oczu tylko wtedy, gdy ptaki są przenoszone przez stada.

Widoki Sweetry

Widoki Sweetry

Eksperci zidentyfikowali 9 gatunków marudnych, chociaż niektórzy naukowcy uważają, że gatunek są nadal 8, ponieważ szary i USSuri Snegiri reprezentują płytkie spaliny. Ponadto, ten rodzaj ma dwie grupy tych brutto: czarne i maskowe spotykanie się.

Ogólnie akceptowane 9 gatunków reprezentuje:

  • Brązowe umiejętności.
  • Gibinches Yellowospine.
  • Redhead Gilefinings.
  • Sumogolny Gullfinches.
  • Blob snegiri.
  • Azory Snegiri.
  • Zwykłe bullfinchy.
  • Grey Gilefinches.
  • USSuri Snegiri.

W naszym kraju stwierdzono głównie zwykłe gile goldry prezentowane przez 3 subspekcje. Różnią się one tylko w zamieszkaniu w niektórych regionach z pewnymi naturalnymi warunkami. Do takich subspektycznych obejmują:

  • Eurosibirsky, jest wschodnioeuropejskim bullfonem, który otrzymał powszechną dystrybucję.
  • Kaukaski zwykły gil dla walki, który charakteryzuje się jaśniejszą barwiącą, ale mniejszymi wymiarami.
  • Zwykły gillfinch Kamchatka, charakteryzujący się większymi rozmiarami.

Naturalne siedliska

Ptak miseczki znajduje się prawie w całej Europie, Azji, a także na Syberii, w Kamczakce iw Japonii. Południowe granice zasięgu siedliska odbywają się na północy Hiszpanii, Appenin, Grecji, a także w Azji Mniejszej. Snegiri na naszych terytoriach mieszkają z zachodu na wschód, dając preferencję leśnej strefy leśnej i stepowej z obecnością drzew iglastych. W tym samym czasie spotykają się zarówno na zwykłych miejscach, jak iw górach, z obowiązkową obecnością plantacji lasów.

Oprócz lasów i grubych podkładów, te ptaki gniazdują w ogrodach miejskich, w parkach i kwadratach. Jest to szczególnie prawdziwe w odniesieniu do sezonowych migracji. W okresie letnim luzem można zobaczyć w gęstej zaroślach, a także w Palpalu. Snegiri prowadzi głównie osiadający styl życia, ale jednocześnie migrują z północnych regionów tajgi z początkiem zimowego zimna. Siedliska tych ptaków mają zastosowanie do terytorium wschodnich Chin, a także Azji Środkowej.

Co jedzą walki

Co jedzą walki

Wielu ekspertów uważa, że ​​nie ma korzyści z walki byków, ponieważ po prostu zniszczą zbiory różnych krzewów i drzew.

Ciekawe wiedzieć! Snegiri nie tylko jeść jagody, ale usuwają od nich kości, po czym ich zmiażdżą, zdobywając jądro. Inne ptaki działają zupełnie inaczej: zjedzą jagody całkowicie, po których wychodzą nasiona, gotowi dać nowe kiełki.

Podstawą diety motorowych jest żywność warzywna, chociaż w okresach wycinki piskląt łapią różne solo. Zwykłe menu obejmuje:

  • Nasiona różnych drzew, jak również krzewy.
  • Jagody różnych ras drzew i krzewów.
  • Szyszki hopowe, a także jagody jałowca.

Zimą ich dieta staje się bardziej rzadka, więc te ptaki muszą jeść przez nerki drzew i krzewów, a także dostępne nasiona różnych roślin. Zimą trudno jest znaleźć ptaki do karmienia, ponieważ tylko kilka roślin w zimie pozostaje nasiona lub owoce.

Reprodukcja i potomstwo

potomstwo

Snegiari wrócił do zwykłych siedlisk Snegiri z początkiem wiosny, ale pod koniec zimy samce próbują przejąć posiłki sympatii samic. Im bliżej i wyraźniej się czuje, najbardziej uporczywy staje się mężczyznami. W tym okresie pierwsze pary zaczynają tworzyć, po czym billfinches zaczynają budować gniazda. Ptaki są umieszczane na gęstych gałęziach jodły, z dala od pnia drzewa, a także na brzozie, na sosnach, na wysokich krzakach jałowca.

Już w maju znajdują się masonry jaj w gniazdach w gnieździach, a w czerwcu potomstwo nauczyło się latać. Gniazdo maskowania wyglądu przypomina coś jak miska, który jest tkany z gałęzi jodły i innych materiałów budowlanych. Każde leżące jest średnio 5 jaj, o wartości około 2 cm, jasnoniebieski cień pokryty na szczycie brązowych plam w położonych chaotycznie.

Ciekawe wiedzieć! Kobieta wznosi jajka przez 2 tygodnie. Mężczyzna zaczyna dbać o swoje potomstwo, gdy pisklęta zaczynają nauczyć się latać. Fakt, że każda rodzina byków ma 5 piskląt średnio, jest uważany za normalne zjawisko.

Rodzice karmić swoje potomstwo, dopóki piskląt nie uczą się wyodrębniać żywności dla siebie. Od lipca młodzi ludzie zostają przewrócone w stadi, a we wrześniu / październiku latają z gęstych zarośli. W tym samym czasie są one wlane do stad, które są wysyłane do cieplejszych regionów przed rozpoczęciem zimy.

Naturalni wrogowie Snagii

SNAGIA ma wielu naturalnych wrogów, zwłaszcza że pomaga to jasny kolor ptaczu, a także ich nie-malarstwa i złe.

Można rozważyć naturalnych wrogów byków Bullfighting:

  • Outlet-Rebel.
  • Cunnitsa.
  • Sowa.
  • Kot, jak dziki i przytulny.

Kiedy golenia są w składzie stadu, stają się szczególnie zauważalne dla ich wrogów. Ponadto ptaki tracą czujność. Sytuacja jest zaostrzona przez fakt, że walki byków nie można nazwać ptakami o wysokich cechach lotniczych. Są nerwowe w powietrzu i rzadko udaje im się uciec przed prześladowaniem drapieżników.

Ciekawe chwilę! Dla większego bezpieczeństwa umiejętności są często przylega z stadami zieleni, chwytanu lub emocji. W samym pierwszym niepokojowym płaczu bzdura próbuje pozostawić niebezpieczne miejsce.

Populacja i status formy

Dosłownie w ciągu ostatnich 10 lat populacje byków stały się znacznie małe. Z kategorii zwykłych ptaków bullfinchów zamienił się w rzadkie. Głównym powodem takiej negatywnej trendu jest pozbawienie pierzastych przestrzeni życiowej, chociaż taki czynnik negatywnie wpływa na liczbę i inne rodzaje ptaków.

Czynniki wpływają na populację ostrości:

  • Opanowanie mężczyzny plantacji lasów.
  • Ciągłe pogorszenie sytuacji środowiskowej.
  • Nadzorcy leśne tracą wskaźniki jakości, więc ptaki nie mogą znaleźć jedzenia dla siebie.
  • Tryb trybu trybu.

Na przykład możesz wziąć Azory Bully, który okazał się być na skraju wyginięcia tylko ze względu na fakt, że roślinność innej osoby pojawiła się na wyspie San Miguel. Dlatego przeprowadzono ogromną pracę w powrocie do wyspy roślin znanych do tych miejsc. W rezultacie zwierzęta inwentarza tych ptaków wzrosło 10 razy, od 40 do 400 osób.

Dlatego pojawienie się "w krytycznym stanie", otrzymał status "w niebezpiecznym stanie".

Wreszcie

Fakt, że eksperci rozważają zastraszające bitwy z bezużytecznymi ptakami, najprawdopodobniej zostaną rozładowani naukowcy, ponieważ wszystko w naturze nie jest łatwe do zrobienia, ale w celu utrzymania równowagi środowiskowej w przyrodzie. Może to być dlatego, że nasza natura cierpi, że istnieją podobnych specjalistów i dokonują takich stwierdzeń. Dla osoby lepiej nie przeszkadzać w tym procesie, o czym świadczy ogromne problemy w naszych dniach związanych z negatywnymi konsekwencjami aktywności istotnej ludzkiej.

Snegiri jest uważany za bardzo atrakcyjne ptaki, które są bardzo interesujące, aby obserwować, zwłaszcza w zimie, kiedy przybywają do karmienia w ogrodach lub w obszarach parkowych. Niestety, ostatnio stało się wielką rzadkością.

Zimą, zwłaszcza po upadkach śniegu, jasne plamy upierzenia ptaka stają się szczególnie dobrze zauważalne na białym tle. Gdzie mieszkają Snegiri i Tits?Najczęstszymi gośćmi kwartałów miejskich w tym czasie są cycki - małe ptaki odłączenia wróbli, których charakterystyczna cecha jest cytrynowo-żółtym upierzeniem na piersi i spodni. Istnieje kilka mniej często motorów, które można łatwo znaleźć w jasnym kolorze piersi malinowej. Oba te, jak i inne ptaki ciągle natkrywają się w zimie zimą, ale z początkiem ciepła, które gdzieś znikają. Gdzie mieszkają Snegiri i Tits, może latają do zimniejszych krawędzi?

Bullfig - ptak jasny

W zimie Snegiri siedzi na gałęziach wyglądać jak dojrzałe jabłka, cudownie nie rozdarte jesiennymi wiatrami. Jasne szkarłatne upierzenie na piersi można zauważyć z daleka, dzięki charakterystycznym kolorowaniu, ten ptak jest trudny do pomyślenia z innymi rodzajami wróbli. Powinno to wiedzieć, że tylko mężczyźni mają ekspresyjną kolorowankę, a dla kobiet, przyroda zidentyfikowała prostą brązowawą "sukienkę".

Rosyjskie bramki wolą żyć tam, gdzie rosną laski iglasty, ponieważ główne dania z zimowej diety są nasionami, które otwierają się ze stożków z silnymi dziobami. Nie zaniedbują jednak innych rodzajów nasion - Klon, Olhov, Ash itp. Jasne ptaki uwielbiają narażać jagody starszych lub jarzębiny i jeść głównie nasiona, a ciało spada na ziemię.

Jeśli zostali pobierane do ciebie, aby latać na dziedziniec, łatwo jest określić przez charakterystyczne reszty jagód pod ripperiem lub łatwością. Latem są one również chętnie karmić nasiona dzikich ziół - łabędź, konia szczaw, Reuenika itp.

Jak żyje dekolt?

Cycki są rzeczywiście bardzo małe: ich waga wynosi tylko 15-23 gramów. Aby nie wspinać się w zimie, muszą stale znaleźć i jeść jagody i nasiona, a jeśli masz szczęście - wtedy do łopaty z kory owadów wspiął się. Gdzie mieszkają Snegiri i Tits?Prawie cały czas poświęcają poszukiwania jedzenia. Jest to jeden z najczęstszych ptaków w Europie, żyjący wszędzie, gdzie rosną drzewa lub krzewy - w ogrodach, lasach, parkach, a nawet nie bardzo głośnych ulic miejskich.

Ornitolodzy mają więcej niż sześćdziesiąt typy komórek, które różnią się od siebie o wymiarach, kolorze upierzenia i stylu życia. W naszym kraju, duże tytuły, tłumiki, Moskwa i żaluzje są najczęstsze. Ptaki te można znaleźć prawie wszędzie, z Krasnodara i Krymu do obszarów Dalekiego Wschodu i Premonstrate.

W południowych regionach prowadzą przeważnie ustalający styl życia, podczas gdy północny błyszczący z początkiem zimnej pogody wolą wypukły w bardziej ciepłych i korzystnych krawędziach.

Dlaczego byli bójczy i niebieski można zobaczyć w zimie?

Mali przedstawiciele oderwania wróbli są zmuszeni prawie cały czas na poświęcenie żywności. Latem zadaniem ekstrakcji żywności jest łatwe do rozwiązania, ponieważ owady odpowiednie w żywności i nasionach są dosłownie na każdym kroku. Zimą, w lasach i ogrodach, aby żyć trudniej, więc ptaki są zbliżone do ludzkiej obudowy. Tutaj i znajdź jedzenie jest łatwiejsze, gdy ludzie ciągle wyrzucają grysę chlebową i rozłączyć podajniki ptaków i nie jest tak trudno znaleźć ciepłe miejsce na noc gdzieś pod dachem.

Pod koniec zimy, gdy ziemia zaczyna się obudzić, a różnorodne błędów i pająki, melodie i walki byków są wykonywane na powierzchni i większość z miast bliżej przyrody - do pobliskich lasów, ogrodów i parków. Tam, wśród zieleni liści, w ustronnych miejscach, które życzą gniazda, występują odroczone mury jaj, a następnie dbają o potomstwo. Gdzie mieszkają Snegiri i Tits?Tylko staranny obserwator będzie mógł zauważyć małe kino lub whiser bull w gęstych gałęziach. Dlatego wydaje nam się, że lato ptaków odleciają gdzieś z naszych krawędzi, choć w rzeczywistości zmieniają ich siedlisko.

SNAGIR, zwykły gil dla bullfinch (lat. Pyrrhula pirrhula) - dobrze znany przedstawiciel rodzaju Pyrrhula. Dzięki charakterystycznym kolorze ten ptak jest łatwo rozpoznawalny. Najczęściej znęcanie się można zobaczyć w mieście zimą - uwielbiają być dotknięci przez jagody Rowan. Ale pojawia się naturalne pytanie - gdzie Snegiri. Spędź lato? Gdzie odlatujesz? Jakie są te ciepłe krawędzie?

Dowiedzmy się o tym więcej ...

Obszar tego małego ptaka jest bardzo obszerny. Bullfigin mieszka w Europie, przednie i Azji Wschodniej, Syberii, Japonii. Może żyć zarówno w lasów górskich, jak i nizinnych, unikając tylko sekcji aromatyzowanych. W Rosji, ptak mieszka w strefach leśnych i stepowych, gdzie można spotkać drzewa iglaste w dużych ilościach. Najbardziej jak bullfiners w dolinach rzek. Snegier - mały ptak, rozmiar od wróbla, choć wizualnie i wydaje się większy. Mężczyźni mają charakterystyczny kolorystykę, która jest łatwa do odróżnienia ich od innych ptaków. Policzki, szyja, brzucha i boki ma jasnoczerwony. Intensywność koloru może się różnić w zależności od przynależności gatunku masowej i jej indywidualnych cech.

Spin i ramiona w ptaku są szare, a na głowie znajduje się czarna "czapka". Sumactapand wygląda znacznie bardziej skromniejszy. Szyja, policzki, brzuch i boki szaro-brązowy. Ramiona i sezy - szary, a plecy są brązowo-brązowym. Głowa jest na górze, wokół oczu i dzioba, a także u mężczyzn, czarny kolor. Widziałeś walki byków w mieście w zimie, ale nie są widoczne nigdzie indziej.

Jednak z środkowego paska Rosji Snegiri. Zazwyczaj nie odlatują. Snegiri. odnosić się do Sedded Birds. . Oznacza to, że przestrzegają ich małego terytorium i nigdzie nie leczą. I widzimy w zimie w zimie w pobliżu naszych domów czasami, ponieważ gdyby śnieżna i mroźna zima, a następnie jak inne ptaki, nie ma nic do jedzenia, ponieważ latają do nas w poszukiwaniu jedzenia, a potem nie przez długi czas. On sam widział kilka razy, żyjący w strefie stepu leśnej Ukrainy.

Latem mieszkają w lasach iglastych, karmienia nerkami drzew, jagód, owoców, nasion. Zachowują perfumy cicho i niezauważalnie, ukrywając w koronach drzew, więc uważają je za bardzo trudne. Zimą znalezienie żywności staje się znacznie trudniejsze Snegiri. I pójdą do miasta. Zainteresowania żyjące w północnych szerokościach geograficznych latają do ciepłych krawędzi na zimę, czasami robią loty do ogromnych odległości.

Można spotkać się z zimującymi walkami w krajach śródziemnomorskich, a także na północy Afryki, a nawet Alaski. Pernaya powróci do zwykłych miejsc gniazdowych w przybliżeniu pod koniec marca - na początku kwietnia, a kobieta prawie natychmiast zaczyna robić gniazdo.

Nawiasem mówiąc, latem bulllf9, możesz spotkać się na Kaukazie, gdzie mniejsze kaukaskie podgatunki gniazda. ZSURI SNAGIR znajduje się na południu Dalekiego Wschodu i Sachalina, szarego gilina - na południowych obrzeżach wschodniej i centralnej Syberii. Ale ze zwykłych girlandów, wszystkie te subspektyki różnią się mniej niż jasny kolor. Względnych krewnych zwykłej szkoły - zagnieżdżanie w gęgole mongolskim Ałtaju i długotrwałym golecu (URGU), mieszkający na południowej Syberii.

Zdjęcie 6.

Zdjęcie 7.

Zdjęcie 8.

Zdjęcie 9.

Zdjęcie 10.

Nawiasem mówiąc, pamiętaj o tym pytaniu:

Dlaczego nigdy nie widzimy szubienicy?

 и 

Kto strzelił w ptaka?

. Ale mówią, że jest

Papuga - zabójca owiec

 и 

Straszny pelikan ptaka! Oryginalny artykuł znajduje się na stronie Inforos. Link do artykułu, z którym jest wykonana ta kopia - http://infoglaz.ru/?p=54129

Where Snegiri mieszka latem: ciekawe informacje o letnim życiu luzem

SNAGIR (Nazwa łacińska - Pyrrhula Pyrrhula) - ptak jest bardzo mały, trochę większy niż wróbel. Jest to przedstawiciel jednej z najliczniejszych rodzin ptaków piosenkowych - bębnów. Inne ptaki tej rodziny są dobrze znane - to Finles, Greenushki, Szcheglas, policzki, soczewicy, pisklęta itp. Wszystkie z nich z kolei tworzą oderwanie wróbli.

Spacer był opisany ponad dwieście lat temu przez szwedzkiego przyrodnika Karl Linneem.

O tym, co jest gilkfinch, jaki jest jego droga życia, z którego jest dieta, a także jak ten ptak mieszka latem, a gdzie w zimie, powiedział w tym artykule.

Wygląd

Kto nie wie, jak wygląda luzem? Uroczy obraz małego ptaka z jaskrawo kolorową piersią jest dobrze znane i towarzyszy nam od dzieciństwa. Tak więc jest to jedna z głównych cech borówki - czerwonych lub czerwonych różami boków, brzucha i policzków ptaków.

Nie można zwrócić uwagi na inną cechą tego ptaka - czarny kapelusz, zapierające dech w piersiach obszarach wokół dzioba i oczy. Warto jednak zauważyć, że nie ma takiego "headboronu" w pisklątach.

Giffinch Closeup.

Największe pióra ogonowe i skrzydła lecące i kierownicy - także czarne z metalową bluette. Kolor ramion i pleców mężczyzn i kobiet różnią się nieznacznie - najczęściej są szaroczeskim, czasem szarym z innymi odcieniami.

Jednak intensywność koloru zależy nie tylko na podgatunkach, ale także z poszczególnych cech wystąpienia wystąpienia. Na przykład przedstawiciel tej rodziny jest znany na Azorów, w kolorze upierzenia, którego jest całkowicie nieobecny czerwony cień. Przeciwnie, kaukaskie podgatunki wybrzuszenia wyróżnia się jasnym, zwykłym dla nas.

Ponadto, żeńska i ramiona, i brzucha, są zawsze szarawe, prawdopodobnie brązowe ze stalową płytką. Oznacza to, że nie są absolutnie tak mądrych jak mężczyźni.

Istnieją dość główne podgatki bullfinera, jest też łóżko. Ale ogólnie, ciało dorosłego ptaka długości zwykle nie przekracza 13-15 cm. Skan Wings - nie więcej niż 25-30 cm. Zwykła masa ciała - 34

Gibinch w zimie

Gdzie żyje bullfire?

Ten ptak mieszka w lasach, ogrodach, parkach - wszędzie, gdzie są drzewa z dobrym podżegną. Gibinch znajdzie azyl i jedzenie w dowolnych lasach, ale przede wszystkim preferowany mieszany lub iglastyczny, zwłaszcza świerk. Tuż na gałązkach tego ostatniego, według ornitologów, najczęściej układają swoje gniazda penetrujące.

W ogóle nie spotkasz tych ptaków na obszarach górskich, pozbawionych drzew, w tundrze, tak w paleniowym stepie.

W ten sposób Gilfinch jest zwykłym mieszkaniem lasów Rosji, Europy (do północnej Hiszpanii i Grecji), częściowo azjatyckich krajów. Obejmuje to również Kamchatka, Syberię, Japonia.

Mężczyzna i kobieta

A latem i zima, zastraszanie można znaleźć w parkach dużych miast. Ze względu na masową wylesię lasów ptak został zmuszony udawać w zaroślach parku i przyzwyczaić się do ludzkiej obecności. Ale ogrodnicy nie lubili walki byków - w końcu jedzą nerki, a nawet młode pędy drzew, w tym owoce. Udowodniono jednak, że pióra nie wolą karmić na lądowaniach kulturowych, "atakują" do drzew ogrodowych i krzewów tylko w plastronach, podczas brakujących nasion i owoców innych roślin.

Styl życia

Snegiri - Monogamious Ptaki. Kobieta stwarza jajka dwa razy na sezon - od kwietnia do sierpnia. Gniazdo w głębokich gęstych krzewów, na wysokości 2-5 metrów nad ziemią, prosta forma w kształcie kubka opiera się jako reguła, żeńska osoba. Murarstwo zwykle dzieje się z 4 do 7 jaj. Złamał jajka małymi czerwonymi plamami. Zajęcia murarium kobiety tygodnia dwa, w tym czasie mężczyzna ją karmi. Kiedy pojawiają się pisklęta, karmą je już zarówno małżonków, przynosząc je do goof.

Rodzina Snagere.

Tylko pisklęta rosną tak bardzo, że gniazdo może odejść, żeńska, a samiec zaczynają przygotować się do nowego muru. Gniazdo jest wyczyszczone z pasożytów, albo zbudowany jest nowy. Co ciekawe, młodych z pierwszego muru jest zwykle ułożone niedaleko od mieszkania, a od czasu do czasu troskliwa rodziców karmić swoje "starszych" dzieci. Obserwacja Ludzie mówią o przypadkach, gdy Chet Snegotley zajmie się tym w ten sposób i o młodych kinach.

Ile języków żyje

O dokładnym czasie trwania życia tego ptaka jest trudne do powiedzenia. Oczywiście, na wolności, takich małych przedstawicieli są mało prawdopodobne, aby żyli długo. Z reguły ich termin wynosi od 2 do 4 lat. Ale w domu Snegiri rozciąga się znacznie dłużej: istnieje dane o długości życia osób fizycznych w niewoli od ponad 12 lat.

jedzenie

Ten ptak, jak wszystkie bębny, karmi się główną kanałami pochodzenia roślinnego - stąd jego tendencja do osiedlenia się w lasach. Jednak podczas okresu karmienia piskląt bójczy jest zmuszony dywersyfikować dietę nie tylko przez nasiona, jagody i nerki, ale także małe owady, najczęściej pająki.

Landing Berry (w szczególności, Ryabina, Głóg), Gilfinch nie je ciało, zamieniając tylko same nasienie. W tym ptasie pomaga krótki dziób o ostrych krawędziach, prawie tak silny jak papuga.

Gibinch w zimie

Tylko wszelkiego rodzaju nasiona są ulubionym knajpiących, prawdopodobnie zwrócili uwagę na tych, którzy próbowali karmić je w zimowym przycięciu chleba.

Gdzie są latać Snegiri latem?

Większość przedstawicieli tego typu ptaków, takich jak reszta bębnów, nie lecą nigdzie. Dobrze znana historia, że ​​bilard jest ptakiem zimowym, który nie wytrzymuje letni klimat i, tylko cieplejsze, odchodzi w odległym krawędzi - fikcji, ale tylko częściowo. Stąd przy okazji, nazwa pierza, która wskazuje na ich wygląd tylko zimnym i pierwszym śniegiem. Ale w rzeczywistości, o tym, gdzie mieszkają latem golenia, istnieją inne informacje.

Więc Krasnogruda jest najczęściej siedzącymi ptakami. W przeddzień zimowych miesięcy stawki byków zbliżają się tylko z tych miejsc, w których mrozy są trwałe i ostre, jest to taiga w niektórych dziedzinach Syberii, na Sachalinie. Gdzie odlatują te przedstawiciele Taiga? Biologia tego gatunku nadal nie jest znana z ornitologów, ale jasna jest, że te pióra robią loty do ogromnych odległości, wybierając zimujące odległe krawędzie południowe. Naukowcy mają podstawy, aby argumentować, że bramki zimowe idą na wybrzeże Morza Śródziemnego, do północnej części kontynentu afrykańskiego, a nawet na Alasce.

O "Nasze" girlfinches

Dlaczego, latem "jego" motorów, prawie się nie spotykamy? A faktem jest, że w jego zachowaniu jest raczej skryte ptakiem. Preferuje gruby plecak na zewnątrz, aby otworzyć miejsca, Shryyaya tam wśród gałęzi drzew i szukają posiłków. Jeśli chcesz zobaczyć, gdzie żyją w lecie walki, a następnie szukaj ich w ponurym nieprzerwanym silniku, ale nie jest tak łatwe do rozważenia małego Ptah. Tak i gniazda, ona również organizuje w zaroślach, z dala od rannych ścieżek.

Dwóch bastardów.

Przetłumaczone z łacińskich słów Pyrrhula oznacza "ognisty" - ten ptak jest tak nazwany na czerwony strój. Jednakże upierzenie się zbiorczego w lecie staje się przyciemnione. A jej głos, stosunkowo cichy, nie jest jasno jasny wśród hałaśliwych ptaków.

Zimą staje się trudniejsze do karmienia w lesie w lesie, tutaj jesteśmy od czasu do czasu i ma szczęście, aby spotkać się z tym Red-Headed Pichuga na dziedzińcach z budynków mieszkalnych, w ogrodach miejskich i parkach. W zimnym czasie na drzewach pokrytych śniegami widać z daleka. Ale nawet ci, którzy spotkali byków, mówiących o tym jak nie zwykły przypadek. Oglądanie małego ptaka, który woli zachowywać i niezauważony, nie jest to możliwe przez długi czas. Nie ma to nic, czego istnieje wiara w ludzi, zgodnie z którą ktoś widzi bójcy, aby wkrótce dostać radosne wiadomości.

Więc gdzie mieszkają walki byków? Tak, tam, gdzie i zimą.

Gibinch w domu

Oczywiście niektórzy mogą się twierdzić, że te ptaki są skryte i przestraszone. Przecież mają długie i dość z powodzeniem zachowują w domu wielu kochanków. Snegir - od bezpretensjonalnych zwierząt domowych. Ten ptak ma eleganckie upierzenie i wie, jak oddać głośny i przyjemny piszeński. To może być Oswajaj i powiedz, że nawet dość proste.

Niedawno złowiony bulfight, sadzony w klatce, jest zwykle łatwo ranny. Bije w pręta swojego nowego mieszkania i może się urodzić. Dlatego zazwyczaj zaleca się związanie Ptak skrzydełka. Tylko tydzień później Pernata jest zwykle opanowany w niewoli. Przyznaje się do osoby, która jest w pobliżu, jego ręce i głos. Aby utrzymać normalny ton życia, zaleca się produkcję z komórki, aby mogła latać wokół pokoju. Z reguły komórka nie zamyka - sama walka byków znajdzie tyle "domu".

Snegiri w klatce

Jednak na wolności byki byki jest idealnie wykonane bez osoby. Ponadto działalność gospodarcza i wycinanie lasów przyczyniają się do zmniejszenia liczby tych ptaków. Co prawdopodobnie sprawia, że ​​trzymają się ludzi.

Teraz wiesz o tym, gdzie mieszka byki w lecie i gdzie zimą.

Gdzie są spotykanie się

Krasnogruda przystojny snegir jest związany z silnym mrozem i ostrym pod nogami. Nagie drzewa, dojrzewające przyjazne ptaki, zaczynają ukrywać szkarłatowy płomień, przynosząc farby do monochromatycznego zimowego krajobrazu.

Wraz z pierwszymi promieniami upału Snegiri odleciają, pozostawiając nas samotnie z przyszłym ciepłem, faulą topolową i pyłem miejskim. Jednak, aby spotkać Ptahu w lipcu w południe, ponieważ nie musisz iść do zoo.

Gibinch jest osiadłym przedstawicielem bębnów, więc w ciepłym sezonie nie pozostawia granic jego pasa klimatycznego. Od połowy kwietnia ptaki ptaków zaczynają organizować migrację do gąsztu lasu, gdzie gniazda są zbudowane na szczytach drzew.

Na środkowym pasie i na południu preferują gęste korony skał rozszerzających, aw lasach iglastych są zamknięte dla najwięcej wierzchołków jodłowych. Ornitologowie odnotowują największe koncentrację przedstawicieli w dolinach rzecznych z ciemnym lasem.

Podstawową przyczyną sprężyny odejścia do lasu jest potrzeba prywatności usuwania potomstwa. Hałas miasta, obfitość drapieżników i po prostu gniazdo Ravers przyczyniają się do wygodnej reprodukcji. Po drugie, sprężyna obrzęk obrzęk rozszerza dietę ptaków, a różnorodność gatunków roślin w lesie przysługuje nasycenie po głodnym okresie zimowym.

Gdzie są spotykanie się

Wygląd piskląt ujawnia instynkty myśliwskie luzem. Przypadki połowów różnych małych solificje w okresie letnim są widoczne biologów. Nie należy kołysząc ptaki, jedząc nierówności o chmielu, więc właściciele zdalnych ogrodów mają możliwość kontaktu z dużą ilością latem.

Specjalność głośnika to zarodnik w środowisku naukowym. Faktem jest, że ptaki nie jedzą jagód i korzyści z całości. Przede wszystkim są zainteresowani jąderami nasion. Ornitolodzy twierdzą, że w ten sposób istnieje zmniejszenie nasion odpowiednich do szkodnika.

Gniazda Snegiri znajdują się na szczycie drzew przy maksymalnej odległości od pnia. Zwiększa to ochronę potomstwa z kunitów i dzikich kotów. Gniazdo jest zbudowany w grubym miejscu korony, aby ukryć go przed okiem Yastreb-Rewtage lub Sowy.

Od listopada wzmocnione pisklęta z rodzicami zaczynają poruszać się bliżej ludzi. W styczniu-lutym ilość paszy jest minimalna, więc golecami próbują żółć w parkach i ogrodach, odrzucone mrożone jagody.

Ci, którzy chcą spełnić większość lata, powinny być ważne zgodnie z następującym algorytmem:

  • Idziemy do lasu leśnego, z przewagą ras iglastych;
  • Jeśli w pobliżu jest rzeka - szanse wzrośnie;
  • Znajdziemy świerk lub dużą brzozę;
  • Szukamy lornetki gniazda na górze od lufy.

Pomożesz nam bardzo, Jeśli udostępniasz artykuł w sieciach społecznościowych i umieść jak. Dziękuję za to.

Subskrybuj nasz kanał.

Jeszcze więcej historii przeczytało na miejscu "Ptak w domu" .

Wszyscy ludzie wiedzą, że są osiedlone ptaki i jest wędrowny. Fakt, że niektóre z nich latają do ciepłych krawędzi na zimę, wszyscy są znani. Ale gdzie latem bójcze lata i, ogólnie, odlatują - nie wszyscy o tym wiedzą. To właśnie się teraz wymyślamy.

Gdzie odlatuje umiejętności w lecie

Wygląd

Zanim zrozumiesz, gdzie billfinch leci latem, warto podjąć decyzję, jak wygląda ten ptak. Tak więc, z wymiarami, to nieco więcej wróbla, operaren jest dość puszysty. Ciekawe wydaje się, że jasna czerwona pierś jest charakterystyczna wyłącznie dla samców określonych ptaków, w trawach tej samej piersi szaro-brązowego koloru. Jeśli chodzi o siedlisko, te ptaki żyją w pasku lasów iglastych i mieszanych lasów, a nazwa "walk byków" pochodzi ze słowa "śnieg".

O życiu zimowym

Co robią te ptaki w zimie, zimny sezon? Tak więc żyją w małych kawałkach średnio 7-10 osób. Zimniejszy na ulicy i więcej mróz, tym większe dane Darling są. Po prostu siedzą na gałęzi, od czasu do czasu latający, aby zdobyć jedzenie. I tak cały dzień. Wraz z podejściem do ciemności ptaków szukają krzewów lub ukrytych gałęzi drzew, aby spędzić noc. Podobnie jak w pierwszej połowie zimy, ptaki w tej chwili, głównie, w przyrodzie, cicho, można usłyszeć ciche "du-du". Kiedy zima idzie na pół kroku, słońce zaczyna świecić jaśniejsze, z walki o walki słyszysz prostą piosenkę. Jako podejścia ciepła i wiosenne, te ptaki śpiewają więcej i głośniej, a po połowie kwietnia po prostu znikają, a przed rozpoczęciem przeziębienia, niewiele widzi ich niewielu ludzi, a nie wszyscy zgadują, gdzie poszli.

gdzie despinship leci po zimie

Czas letni

Wiele osób może zainteresować się pytaniem, gdzie Snegiari lata latem i w ogóle odleci. Tak więc może wydawać się kimś, że są na zasadzie ptaków migracyjnych, można wysłać do chłodniejszych regionów. Ale jest całkowicie źle. Gil w przyrodzie - ptak jest osiedlony, a na lato jest po prostu ukrywa się z ludzkiego spojrzenia, ukrywa się w gęstych lasach, których. Należy jednak powiedzieć, że wszystkie te same bykie poleciały do ​​lata z miast i gęsto zaludnione ludzie wskazuje na bardziej zaciszne miejsca. Otrzymają gniazda w gęstych gałęziach drzew liściastych lub na najwyższych gałęziach choinki, gdziekolwiek nikt nie może ich dostać ani nie zobaczyć. Dlatego w lecie trudno jest oglądać te ptaki, ponieważ umiejętnie ukrywają się od osoby, praktycznie bez dawania siebie.

Dlaczego w zimie billfinch bliżej ludzi?

Rozumiesz, czy biuletyn leci na lato w chłodniejszych krawędziach, warto również powiedzieć kilka słów o tym, dlaczego te ptaki w zimie odcinają się do zatłoczonych miejsc. Wszystko jest proste: w poszukiwaniu kanału. W przypadku ptaków wszystko nie jest zimno (przecież ich temperatura, średnio wynosi 41-42 stopni) i głód. Niedobór paszowy jest bardzo dotknięty na ciele piór, zamarzają szybciej, a nawet zdrowy ptak może umrzeć. W tym czasie, w lesie, jest bardzo trudne w lesie, więc maruty latają do miejsca, gdzie są ludzie i gdzie możesz się poprawić. Najtrudniejszym czasem dla tych ptórków, kiedy dzień światła jest najkrótszy - w grudniu-styczeń, wtedy można zobaczyć pierwsze fiole na ulicach miast. Kiedy jedzenie można łatwo znaleźć w lesie częściej, ptaki powrócą do wygodniejszej sytuacji, pozostawiając zatłoczone miasta i wioski.

Lee Fucking Schools na lato

Ptaki żywieniowe.

Po zrozumieniu, gdzie latem bójcy lata, warto również powiedzieć kilka słów, aby powiedzieć o tym, co jedzą te ptaki. Niektóre wnioski można wykonać, tylko patrząc na belfer. Tak więc jest dość masywny i zaprojektowany, aby złamać różne nasiona i małe orzechy. Jednak nie do połowu robaków robaków. Również te ptaki pasują na nerkach drzew, różnych jagód, z widokiem na nasiona i całkowicie rzucając ciałem.

Niewola

Odpowiedzi na pytanie, w którym bullinship leci po zimie (tylko w lesie, pozostając w tym samym pasku), warto powiedzieć kilka słów i czy te ptaki mogą być utrzymywane w niewoli. Dozwolone jest jednak, że do wybrzuszenia komórki powinno być przestronne, wysokie, na dole powinno być zawsze świeże piasek i woda. Ważne jest, aby powiedzieć, że te ptaki bardzo uwielbiają pływać, więc musisz zapewnić dla nich małą kąpiel. Jeśli chodzi o odżywianie w niewoli, może to być różne jagody i nasiona, ale ponadto ważne jest również, aby dać świeżą zielenią, a także startą marchewkę. Jeśli chodzi o reżim temperaturowy, łatwo odgadnąć, że te ptaki lubią chłód i ukrywają się przed ciepłem. Dlatego komórka jest lepsza do umieszczenia w chłodnym miejscu, ale tam, gdzie jest również światło dzienne, dla ptaków jest bardzo i bardzo ważny. Również bójcy mogą być przechowywane parami lub nawet przez zespół, umieszczając je ptakami i kilkoma innymi typami.

Snegiri lata na lato

Zasiłek

W końcu powyższe pytanie logiczne może pojawić się: Jakie korzyści są walki byki? Przede wszystkim jest oczywiście przyjemne dźwięki ze swojego śpiewania. Ale to nie wszystko. Tutaj, na przykład, ptak jagodowy próbował i usiadł na górnej gałęzi, aby oczyścić dziób. Kilka nasion Rowanów odstraszył się i upadł na ziemię, dając życie nowym trem. I tak do nieskończoności, ponieważ ptak spożywa całkiem często.

Добавить комментарий